Raasepori ja Hanko, päivämatka

Käväistiin eilen pitkästä aikaa porukalla Raaseporin linnassa. Paikka on kuin lyhyt piipahdus keskiajalle eikä tunnelmaa latista edes uusi toimisto/wc rakennus tai Metsähallituksen meneillään oleva valaistusprojekti. Päin vastoin paikasta on saatu hyvin toimiva ja mukava kohde eikä viiden euron hintainen lippukaan paha ole, sisälsihän se lyhyen historiakertomuksen itseltään linnan rouvalta. Linnassa oli myynnissä niin olutta, simaa kuin keskiaikaista ruokaakin trubaduuriesityksiä ja keskiaikaista vaatetusta unohtamatta. Varsin positiivinen visiitti kaikin puolin.

Muutaman Raaseporissa vietetyn tunnin jälkeen seurueemme matka jatkui kohti Hankoa, jonne oli tarkoitus mennä syömään. Ruokapaikaksi valikoitui Hangon portti, joka sijaitsee Smultrongrundet-luodolla, missä on myös Suomen suurin vierasvenesatama (tai ainakin osa siitä). Paikalle pääsee tietysti veneellä tai Hangon Itäsatamasta yhteyslautalla. Vierasvenesatamassa tietysti oli tarjolla myös silmänruokaa toinen toistaan upeampien veneiden muodossa. Kyllä taas löytyi monta hyvää ostokohdetta sen isomman lottovoiton varalle ;-).

Kuten kuvista näkyy, sää suosi retkikuntaa koko päivän, joten reissusta muodostui erittäin onnistunut päivämatka Etelä-Suomessa. Lisää tämänlaisia päivän ”pistomatkoja” tehdään kesällä enemmänkin, eteenkin lomien alettua. Lisämausteeksi hommasin auton katolle taakkatelineen parilla pyörätelineellä höystettynä. Reissuille voidaan näin ottaa silloin tällöin fillarit mukaan avaamaan aivan uusia mahdollisuuksia.

No eihän siitä mitään tullut

Vaikka kuinka piti vielä yksi vuosi pelata, niin ei joukkuetta kuitenkaan saatu kasaan. Vantaa jää tänä vuonna kateisiin sillä olisi muutama sankari pitänyt saada lisää rinkiin että joukkue olisi voinut sarjaan osallistua.

No, ehkä ensi vuonna sitten… Ellei jopa menis jonnekin ihan SSBL:n sarjaan pelaamaan … Ainakin olisi syytä keksiä joku liikuntamuoto mielummin ennemmin kuin myöhemmin. Vaimon kanssa kyllä on pyöräily tullut tutuksi mutta ei se ihan vielä riitä. Tupakoinnin lopettamisen myötä noussut paino tarvitsisi ainakin kymmenen kilon verran takapakkia.

Messuilla

Käytiin vaimon kanssa sunnuntaina Helsingin Messukeskuksessa Lemmikki 2016 messuilla. Samaan aikaan keskuksessa oli muitakin messuja, kuten ELMA 2016, Outlet Expo, Metsämessut 2016 ja pari muutakin messua. Suuntasimme ensin yläkerran lemmikkimessuille ja sain heti muistuksen siitä, ettei paljon ihmisiä sisältävät tapahtumat ole minua varten. Vaikka halli on suuren suuri, tuntui ettei happi riitä eikä ilmassa leijunut kärynneiden karvojen lemu auttanut asiaa. Kierros osastolla jäi varsin lyhyeksi eteenkin kun kissanäyttely ei ollut järin yleisöystävälliseksi rakennettua mallia.

Onneksi alakerran halleissa tilanne ei ollut aivan yhtä paha ja pääsin ahdistuksestani eroon. Kiertelyn lomalla eksyimme Outlet Expon puolelle, mistä mukaan tarttui yhtä jos toistakin pientä sälää silmälasien puhdustuslitkusta varsin mielenkiintoiseen monitoimipannuun. Lisäksi vaimo löysi jonkun silikonipohjalla varustetun kulhon ja kestoleivinpaperia, joten eiköhän tässä taas jotain leipomisia ole tiedossa.

Lopuksi vielä vierailu ELMA maaseutumessuilla kurkkaamassa kaikkea maatilan eläimiin liittyvää ;) Hassua sinänsä että olisin etukäteen voinut kuvitella, että juuri tällä osastolla olisi enemmän niitä nenään käyviä tuoksuja kuin lemmikkimessuilla, mutta mitä vielä. Varsin mielyttävä kokemus päästä katselemaan varsin monenlaisia maatilan eläimiä lehmistä alpakoihin ja lampaista villaisiin kanoihin. Taisi siellä jokunen hevonenkin olla.

Kokonaisuutena varsin miellyttävä päivä pienestä ahdistuksesta huolimatta. Taisi tulla käveltyä melkoinen määrä kilometrejä hallista toiseen seikkaillessa. Olisi sitä voinut sunnuntaipäivänsä toisinkin viettää, lorvailemassa jossain Suomikasino sivustolla tai jotain muuta vastaavaa.