Aku ja Pepi senioritarkastuksessa

Aku ja Pepi


Eilen oli Akun ja Pepin vuoro käydä senioritarkastuksessa Kukan ja Veeran tapaan Lohjan Animagissa. Lisäksi Eragon tuli mukaan kontrollikuvaan, jossa ei enää onneksi näkynyt jälkeäkään ylimääräisestä kappaleesta.

Pepi pysyi tarkastuksessa yllättävän rauhallisena. Sähinää toki vähän piti esittää, mutta varsin hienosti tyttö suoriutui. Tarkastuksestakin tuli puhtaat paperit, mitä nyt hammaskiveä hänelläkin oli sen verran paljon, että edessä on taas koko lauman käyttö putsattavana. Aku puolestaan sai ainoastaan pienet nootit painosta; Ukko alkaa olla lihava… Lienee syytä hieman pudottaa.

Tyttöjen vuoro

Veera, Kukka ja Pepi

Kissakolonnan käytyä syksyllä rokotettavana huomattiin hammashoidon olevan akuutti koko laumalle. Aku ja Eragon kävivät hammashoidossa tammikuussa, ja nyt oli tyttöjen vuoro.

Aika oli Vihtivetiin heti aamusta, ja ensin hoitoon pääsi Kukka ja Veera. Tarkoitus oli vielä ottaa kaikilta kissoilta verikokeet, koska Kukalla ja Veeralla oli CREA arvo koholla syksyn rokotuksen yhteydessä otetuissa verikokeissa, ja Pepiltä ei silloin verikoetta saatu otettua. Sovimme lääkärin kanssa, että soittavat sitten jos varattua aikaa jää vielä tarpeeksi niin, että Pepikin ehditään hoitaa ja tuon tytön paikalle vasta silloin.

Kukka ja Veera pääsivätkin hoitoon heti puoli kymmeneltä, ja lähdin kotiin odottelemaan. Puhelin pirisi hieman ennen kahtatoista, ja Pepi kutsuttiin myös hoitoon puoli yhdeksi. Kukalta oli poistettu runsaan hammaskiven lisäksi kolme poskihammasta hammassyöpymävaurioiden vuoksi. Ala P3sten juuret olivat jo pitkälle resorboituneet, eli näissä hampaissa oli vain kruunut poistettavana. Vasemman ala-M1-hampaan takajuuri oli myös pitkälle resorboitunut, joten siitä poistettiin etujuuri kokonaisena. Kukan CREA arvo oli pysynyt ennallaan, joten sen kanssa jatketaan tarkkailua. Kukka pääsikin kotimatkalle samalla kun toin Pepin klinikalle.

Sovittiin taas, että soittaisivat kun Veera ja Pepi pääsisivät kotiin. Soittoa jouduttiin odottelemaan kello kolmeen asti, ja tyttöjä hakemassa oltiin puoli neljältä. Veeralta poistettiin runsas hammaskivi ja hampaiden pinnat kiillotettiin. Huonokuntoisia tai syöpymävaurioisia hampaita ei todettu. Veeran CREA arvo oli palautunut viitearvoihin, mutta GLU arvo oli hieman koholla. Tätä seurataan seuraavaksi.

Pepiltä poistettiin hammaskivet ja yhteensä 3 hammassyöpymävaurioista poskihammasta. Pepin kaikki veriarvot olivat normaalien viitearvojen sisällä, joten tytöt pääsivät kotimatkalle… Tai olisivat päässeet ellei Veeran kuljetusboksin ovi olisi mystisesti hävinnyt päivän aikana. Ilmeisesti aamuvuoron hoitaja oli laittanut sen talteen johonkin, mistä iltavuorolaiset eivät sitä sitten millään löytäneet. Lopulta Veera kuljetettin kotiin klinikan lainaboksissa, ja ovi palautettaisiin meille sitten hammashoitoihin kuuluvan ilmaisen ienkontrollin yhteydessä, joka on noin kahden viikon kuluttua.

Kaiken kaikkiaan tästä ilosta sai pulittaa karvan alle 900 euroa eikä hammashoito tietenkään mene vakuutuksen piikkiin. Taitaa olla syytä aloittaa kissojen hampaiden pesu, ettei tartte ihan samanlaista laskua maksaa ensi kerralla.

Seuraava jännä päivä onkin jo heti huomenna, kun mennään Roopen kanssa Helsingin Yliopistolliseen Eläinsairaalaan tarkistuttamaan Roopen tämän hetken tilanne, ja mahdollisesti ottamaan tietokonetomografia Roopen alivuokralaisen tilanteesta.

Pepi hampilääkärissä

Huomasimme pari päivää sitten, että Pepin toinen alakulmahammas on vääntynyt sojottamaan eteenpäin. Hammas oli melkein irti, ja varmasti melko kipeä kissalle itselleen. Varasimme samantien ajan Eläinlääkäriasema Arkkiin hampaan poistoa varten, ja pääsimme eilen toimenpidettä suorittamaan. Toimenpidettä varten Pepi rauhoitettiin, ja koskapa edellisellä kerralla tyttö ei tahtonyt nukahtaa millään, annettiin ilmeisesti hieman suurempi annos rauhoitetta. Pepi simahtikin nopeasti, ja päästiin itse toimenpiteeseen.

Ensimmäinen ongelma tuli eteen siitä, kun Pepiltä ei tahtonut löytyä kunnon verisuonta etukäpälistä ei sitten millään. Lopulta lääkitys jouduttiin antamaan ihon alle suonen asemasta, kun suonta ei sitten millään löytynyt. Itse toimenpide saatiin sitten suoritettua ilman ongelmia, ja Pepi sai annoksen herätettä kotiin lähtiessä. Puhe oli, että Pepin pitäisi heräillä 10-15 minuutin sisällä, viimeistään puolessa tunnissa.

Pepi kuskattiin kotiin, ja tyttö senkun nukkui vaan. Parin tunnin odottelun jälkeen soitimme uudelleen Arkkiin, ja kyselimme ohjeita kun kisu ei vieläkään osoittanut mitään heräämisen merkkejä. Sovittiin, että pidämme kisun edelleen lämpimänä, ja koitamme hieman herätellä tyttöä. Kello alkoi lähestyä puoli kahdeksaa, ja Pepi jatkoi sikeää untaan. Soitimme Arkkiin uudelleen, ja päätimme yhteistuumin lähteä takaisin tarkistamaan tilanteen.

Matkalla Arkkiin Pepi sitten viimein alkoi osoittaa ensimmäisiä heräämisen merkkejä, mutta tämä tapahtui vasta kun olimme jo miltei Arkin pihalla. Kävimme sisällä saamassa toisen annoksen herätettä, ja nyt Pepi sitten viimein otti ja heräsi… Eikä tietenkään tykännyt tilanteestaan ei sitten vähääkään. Eläinlääkäri kävi vielä tarkistamassa tilanteen ennenkuin lähdimme kotimatkalle.

Kotimatkalla saimme ansaittua palautetta Pepiltä, joka ei tykännyt tilanteestaan yhtään. Mitään ongelmia ei matkan aikanakaan tullut, ja Pepi pääsi kotiin turvallisesti ja terveenä. Omistajat hieman säikähtäneinä tilanteesta. Syytä tällä ”ylinukkumiselle” ei oikein löytynyt. Ilmeisesti ensimmäinen saatu heräte ei sitten purrutkaan jostian syystä. Go figure.

Lauma laajeni jälleenSissin poismenon laumaan jättämä aukko saatiin viimein täytettyä viime viikon keskiviikkona. Esittelyssä S*Zimas Eragon, tuo pieni punainen ikiliikkuja Ruotsista. Eragon muutti meille juuri kuusitoista viikkoa täytettyään, ja kotiutui laumaan miltei välittömästi.

Varsin hauskaa on ollut se, että tällä kertaa muu lauma ei juurikaan ole tulokkaalle sähissyt, Pepin ollessa ainoa. Muut ovat olleet lähinnä välinpitämättömiä (Roope, Kukka ja Veera) tai innostuneita (Aku) pienestä tulokkaasta. Pikkuinen itse sähisi ja murisi muille kissoille parin päivän ajan, mutta sittemmin keskittyi pikkukissalle kovin tärkeään tehtävään; leikkimiseen.

Kuvia pikkuisesta löytyy täältä, ja lisää seikkailuista lähiaikoina.