Uskottava se on

Selkäkipu taas

Onnistuin jälleen kerran rikkomaan selkäni urheillessa. Tällä kertaa vuorossa lentopallo ja harmittomalta vaikuttanut liukastuminen viikko takaperin keskiviikkona… Ilta meni vielä hyvin, mutta jo yöllä oli selvää, että lääkäriin on mentävä heti aamusta. Yritin kokeilla, josko pystyisin ajamaan autoa, mutta en päässyt edes penkille istumaan. Nilkutettuani hädin tuskin takaisin kotiin iski eteisessä niin hirveä kipu, että jalat pettivät alta.

Hetken ihmettelyn jälkeen oli soitettava lanssi noukkimaan ukko sairaalaan, kun edes jalan koukistaminen ei enää onnistunut ilman musertavaa kipua pystyyn nousemisesta puhumattakaan. Sairaalassa todettiin lihasvammaksi ja päivystyksessä vietetyn päivän jälkeen ukko kotiutettiin viikon sairausloman ja parin pillerireseptin voimin (Suurkiitos Anssille kyydistä kotiinpäin ja avustamisesta). Maanantaina mentiin jatkotutkimuksiin, jossa kuvattiin lanneranka röntgenissä, mutta sieltä ei oikeastaan mitään muuta löytynyt kuin ehkä pientä madaltumista viidennen nikaman kohdilla. Mahdollisesti orastavaa nivelrikkoa siis… Lääkkeeksi sauvakävelyä ja tukilihasten treenaamista.

Tämä tarkoittaa sitä, että salibandyuralle tuli piste, ja lentopalloilukin jää tauolle. Näin.

Ongelmana alaselkä

Olen tässä jo parin kuukauden ajan kärsinyt alaselän kivuista. Kipupiste on melko tarkkaan sama, kuin vuonna 2005.

Kävin lokakuussa työterveyslääkärillä, joka määräsi relaksanttia ja tulehduskipulääkettä. Kuuri auttoikin hetken, ja kivut palasivat kuurin päätyttyä.

Jonkin aikaa asiaa taas tunnustelin, ja menin marraskuussa osteopaatille. Kaveri oli varsin pätevä ja syyllinenkin tuntui löytyneen totaalisen jumissa olleista pakaralihaksista. Käynnin jälkeen selkä oli täysin kivuton koko illan, ja kuten Tuomas varoittelikin – todella kipeä pari seuraavaa päivää… Kipu lieveni ja arvelin että venyttely ja jumppa ratkaisevat ongelman.

No, ongelma kuitenkin jatkui jumppaamisesta ja venyttelyistä huolimatta, joskin kipu tuntu ehkä hieman siirtyneen ylöspäin. Uusi vuosi olikin siis aloitettava uusintakäynnillä osteopaatin luokse… Tämä siis tulevana maanantaina.

Toivottavasti nyt saadaan paikat kuntoon.

Kauden alku häämöttää jo

logo

Salibandykausi 2009-2010 häämöttää jo parin viikon päässä, eikä oma kauteen valmistautuminen sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Juuri ennen lauantain turnausta Järvenpäässä onnistuin yön työvuorossa venäyttämään selkäni. Turnaukseen oli kuitenkin mentävä, sillä maalivahteja oli paikalle tulossa minun lisäksi vain yksi. Edi soitteli vielä aamulla ennen turnausta, ettei ehtisi ensimmäisen pelin alkuun paikalle, joten pelattava oli.

Itse peli ei kovin hääppöisesti mennyt, kun liikkuminen maalilla oli varsin kivuliasta. Onneksi Edi saapui kuitenkin ajoissa paikalle, ja pääsin vaihtoon ensimmäisen erän jälkeen. Selkä otti hieman nokkiinsa tästä ylimääräisestä rasituksesta, joten päätin pysyä syrjässä lopputurnauksen sikäli kun Edi pysyy kunnossa. Onnekseni Edi sai hoidettua loput pelit.

Toivottavasti selkä tästä paranee mahdollisimman pikaisesti, että pääsisi vielä pelaamaan seuraavaan harjoitusotteluun ennen kauden avausta. Kausihan avataan YleX Cupin turnauksella 20.9.2009 Ruskeasuolla, joten siihen ei ole enää paljon aikaa.