Vainoamista

Olimme Miran kanssa kömpineet juuri sänkyyn muutama minuutti ennen puolta yötä kun yhtäkkia joku hakkasi ovikelloa kuin riivattuna. Oven takana oli kukas muu kuin ihana alakerran naapurimme, psykoottinen tapaus nimeltään Silvennoinen. Oven avattuani sain huutoryöpyn, että milloin oikein lopetamme lattian paukuttamisen.

Olin jälleen kerran suorastaan mykistynyt ja yllättynyt, vaikka arvasinkin ovelle mennessäni että kuka siellä on (ei kukaan muu voi olla kyseessä kuin tämä psykopaatti). Tässä vaiheessa pyydän anteeksi niiltä, joita tämä naapurini mielen terveyden arvioimiseni loukkaa – en vaan jaksa enää kaunistella asiaa enkä omaa mielipidettäni.

Sain haistattelujen jälkeen tokaistua tädille ettei melu edelleenkään tule meiltä, ja että hän saa etsiä syytä neuroosiinsa jostain muualta.

Kerrataan hetki; Mira on istunut sängyllä viimeiset 2 tuntia kannettavaa näpräten ja minä olen katsonut leffaa omalta koneeltani. Kissat ovat kaikki olleet nukkumassa enemmän tai vähemmän kymmenestä asti (pientä liikettä lukuunottamatta). Kun täti marssi ovelle, oli 3 kissoista unten mailla sängyllä ja me teimme juuri nukkumaan menoa. Ainoa ”melu” mitä meistä on voinut lähteä on se, kun kävelin toisesta makuuhuoneesta toiseen.

Mulle riitti – Huomenna soitan isännöitsijälle ja teen tädistä valituksen. Ellei isännöitsijä puutu asiaan otan yhteyttä poliisiin ja teen tutkintapyynnön kotirauhan rikkomisesta. Ei siitä mitään hyötyä ole, eihän täti mitään muuta ole tehnyt kuin esittänyt perättömiä valheita ja soittanut suutaan puolilta öin oven takana. Mutta teen silti – ellei siis isännöitsijä puutu asiaan.

Asukastoimikunnan puoleen mun on turha kääntyä, sillä olen jäänyt siihen käsitykseen, että kyseisen elimen jäsenenä Silvennoinen on onnistunut puhumaan puheenjohtajan omaan takataskuunsa. En tiedä koko totuutta tilanteesta muuten kuin miten se itseeni on vaikuttanut. Kuulemani mukaan Silvennoinen on valittanut myös useasta muusta naapuristaan – aina yhtä ”järkevien” perusteiden kera.

Jösses!

Tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Vainoamista

 1. Mira says:

  Tämä öinen valitus makuuhuoneestamme kuuluvasta jytinästä ei ollut ensimmäinen. Tapasin tädin torstai-iltana kotiin tullessani. Kävelen kuulemma makuuhuoneessa iltaisin (klo 23 jälkeen) niin painokkaasti/tömisten, että alakerrassa katto meinaa pudota niskaan. Sainpa sitten vielä melun välttämiseksi kehoituksen alkaa käyttää tossuja jalassa, ettei askeltamiseni häiritse liikaa.

  Jatkoin matkaani, ja kuulin tädin tokaisevan seuraavalle vastaantulijalle jotain tyyliin ”Kiva asua alakerrassa.” Äänensävy oli katkerahko, kuulosti siltä kuin me olisimme pahimman luokan häiriköitä.

  Mutta tämä viimeisin valitus sai kyllä aikaan sen, että nyt tutkitaan vähintään meidän asunnon äänieristys, tarvittaessa koko talon. Se on ihan varma. Enää emme suostu vain kuuntelemaan tädin (aiheettomia?!?) valituksia, nyt asialle oikeasti tehdään jotain. Muuten meistä tulee kohta yhtä hulluja kuin alakerran täti.

  Täti voi lohduttautua ajatuksella, että jos hän ei saa unta aiheuttamamme metelin takia, eipä tule meidänkään nukkumisesta mitään tänä yönä. Sen verran kiukkuinen/hämmentynyt/sekainen olo tässä nyt on, vaikka tapahtumasta on kohta jo tunti.

 2. Ola says:

  Suosittelen, että otatte yhteyttä isännöitsijään ja valitatte jatkuvasta kyttäämisestä ja siitä että asumisrauhanne kärsii olemattomista syytöksistä. Vaatikaa asialle tehtävän jotain. Perkele…pitäähän sitä ihmisen saada kotonaan liikkua normaalisti. Aivan sairas tapaus!
  Tässä sen taas näkee kun mielenterveyshoidon palveluita karsitaan…kaikenmaailman avohoitopotilaat hiipparoi kaiken kansan riesana.

  Tarvitaanko taas jokin pommi ennenkuin ihmisen ajukopan sisäiseen hätään saadaan apua?

  …mulla olis tähänkin kyllä lääke. Nimittäin saunan takana on vielä tilaa.

 3. Jarno says:

  Itseasiassa ehätin edellesi. Soitin isännöitsijälle heti aamusta (tai no, en saanut isännöitsijää langoille vaan juttelin taas edustajan kanssa), sieltä sitten neuvottiin lähestymään asiassa kirjallisesti – ja sen tein. Eli pistin sähköpostia asiasta ja liitteeksi kaikki weblogin merkinnät joissa asiaa puidaan vielä mukaan liitetiedostona.

  Odottelen nyt isännöitsijän soittoa / sähköpostia asian tiimoilta.

  Mikäli isännöitsijä ei tähän nyt sitten puutu tai jos asiaa ei tutkita vieläkään, seuraavaksi sitten vuokralaisten keskusjärjestöön ja tarvittaessa poliisille, mutta ainakin toistaiseksi vielä uskon siihen, että isännöitsijä hoitaa asian.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.