Eläköön puhdas urheilu

Sattumalta huomasin, että jälleen on uutinen siitä, että suomalainen hiihtäjä on jäänyt kiinni dopingista. Olipa yllätys… NOT!

Itse en ole uskonut puhtaaseen urheiluun ainakaan hiihdossa pitkiin aikoihin. Viimeistään Lahti painoi peruuttamattomasti mieleeni näkemyksen siitä, ettei puhtaalla pelillä enää pärjää. Karkea yleistykseni onkin, että kaikki ne käyttää – huonot vaan jäävät siitä kiinni.

Miksi sitten hiihtäjämme joutuvat turvautumaan dopinging käyttöön? Omasta mielestäni (ja varmasti aika monen muunkin) syynä on yhteiskunta ja ennenkaikkea Suomen kansa. Kansa vaatii tuloksia, menestystä ja kunniaa. Mikään muu ei kelpaa kuin voitto. Helppohan meidän sivusta katsojien on tuomita dopingin käyttö ja valitella sitä että suomalaisetkin hiihtäjät ovat sortuneet moiseen perisyntiin, mutta tosiasia mielestäni on se, että me itse urheilijat tälläiseen syntiin pakotamme.

Ei, minä EN hyväksy dopingin käyttöä missään muodossa, ja itseasiassa toivoisin moisesta käytöstä lankeavan aina elinikäinen kilpailukielto. Ymmärrän kyllä miksi siihen sorrutaan, onhan se helppo jo nopeampi tapa saavuttaa tuloksia nyky-yhteiskunnassa, mutta en hyväksy moista millään tasolla.

Uskokaa pois, suurin osa hiihtäjistä (kansalaisuuteen katsomatta) käyttää kiellettyjä aineita. Huono-onnisimmat ja taitamattomimmat vain jäävät niistä kiinni.

Tagged . Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.