Oikeus ja kohtuus?

Saimme sitten eilen kirjallisen huomautuksen isännöitsijältä. Hupaisaksi jutun tekee se, että huomautus koskee ainoastaan kissojen aiheuttamaa melua. Pitää kyllä olla aika vähä-älyinen jos lähtee kirjoittamaan edes huomautusta kissojen tassujen aiheuttamasta metelistä. Olkoonkin, että on lienee kohtuullista antaa meillekin huomautus kun kerran alakertakin sellaisen sai (tai valituksen – en tiedä kumman).

Isännöitsijän kirje kokonaisuudessaan on seuraavanlainen:

KERROSTALOSSA ELÄMISESTÄ

Olemme saaneet teitä koskevan valituksen asumisrauhan häirinnästä, koska teilläkin oli vastaavavalitus valittajastanne on oikeudenmukaista huomauttaa teitä molempia. Molempien toiminnassaon ollut huomautettavaa.

Entisenä kissan omistajana tiedän, että kissat ovat yöeläimiä ja lähes vilkkaimmillaan yöllä. Kokemuksesta tiedän myös sen että kissat yksin liikkuessaan, eivät varmasti aiheuta häiritsevää ääntä. Toivoisin teidän kuitenkin kiinnittävän huomiota kissanne leluihin, joilla se mahdollisesti leikkii, jotta ne ovat sellaisia etteivät ne voi ”kolahdella” lattiaan. Eli, leluina kannattaa yöaikaan antaa olla ”pehmeitä” leluja jtoka ovat ”äänettömiä”.

Kissojen leikittäminen, siten että niitä juoksutetaan isännän / emännän perässä, on hyvä ajoittaa normaaliin valveillaoloaikaan (8-22). Kerrostalossa askeläänet eivät vaimennu niin paljon että ”juokseminen” huoneistossa ei kuuluisi alakertaan.

Toivon teidän kiinnittävän huomiota edellä mainitsemiini asioihin. Lisäksi toiveenani on, että asukkaiden välillä olisi jokseenkin hyvät välit, ja riitelyä / asumisen kynnyskysymystä tällaisesta asiasta ei tehtäisi.

Tämä on kirjallinen huomautukseni tästä mitättömästä asiasta, toivon jatkossa viihtyisää naapureita huomioonottavaa asumista teiltä kaikilta.

Liitän oheen myös Asukasoppaamme, josta kannattaa lukea sivut 16 ja 27.

Pari kommenttia, joiden esittämistä isännöitsijälle harkitsen parhaillaan:

– Jos molempien toimissa on ollut huomautettavaa, mitä huomautettavaa meidän toimissamme on ollut?

– Olemme sulkeneet kissojen lelut kaappiin yöksi lähes alusta asti (heti silloin kun naapuri ensimmäisen kerran asiasta valitti). Tämä ei siis riitä?? Pitäisikö lelut heittää aina iltaisin roskiin tjsp?

– Emme ole missään vaiheessa leikittäneet kissoja klo 22 jälkeen saati juoksuttaneet niitä. Päinvastoin; olemme rauhoittaneet kissat heti mikäli ne ovat juoksennelleet klo 22 jälkeen. Tämä ilmeisesti ei riitä?

– Naapurin kanssa meillä ei tule koskaan olemaan hyvät välit. En halua naapurikseni mielisairaalasta karannutta hullua (mikään muu ei selitä naapurini käytöstä).

Tagged . Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.