Kohta paukkuu

Aamun lehtien mukaan odotettavissa ensi yöksi: Irak pommituksia. Yksi artikkeleista löytyy tästä. Oma arvioni tästä tilanteesta on alusta pitäen ollut se, että pitää kysyä ”Milloin sota alkaa?” ennemmin kuin ”Alkaako sota?”.

Vaikea sanoa mitä mieltä oikeastaan asiasta olen. Toisaalta en haluaisi, että missään sodittaisiin, mutta Irakin suhteen olen osin toista mieltä.

Mielestäni on parempi, että sota käydään nyt kuin että odoteltaisiin Saddamin saavan ydinpomminsa valmiiksi/ostettua ja kohdistavan sen esimerkiksi Israeliin. Luultavasti Israel kostaisi täyslaidallisella Egyptiä myöten ja siinähän sitten oltaisiin.

Toisaalta taas en hyväksy yhtään sitä, että yhden miehen vuoksi pommitetaan kokonainen valtio (tai osia siitä), vaikka Jenkit on jo aiemmin osoittaneet sen normaaliksi käytännöksi Bin Ladenia Afganistanissa metsästäessään.

Netissä levisi jokin aika sitten artikkeli jossa spekuloitiin sodan todelliseksi syyksi sitä, että Irak on vetämässä Opec maita mukaan koalitioon jossa Öljyn vaihtovaluuttana käytetään Euroa Dollarin asemasta. Tämä jos mikä tappaisi USA:n talouden lopullisesti, joten en yhtään ihmettelisi jos tämä olisi oikeasti se todellinen syy pistää Irak matalaksi.

Samaisessa artikkelissa todetaan myös, että Amerikkalaiset ovat jo hävinneet tämän Euro – Dollari kiistan, eikä sota sitä enää muuta. Ainoa mihin sotatoimet enää vaikuttaa on tyyli jolla Amerikkalaiset homman häviävät… eli he haluavat kaatua ”saappaat jalassa”.

Tagged . Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.