Sissi sairastaa

Kaiken tohinan keskellä Sissi on salakavalasti laihtunut liki kilon verran, ja joulupäivänä Sissi oksensi käytännössä kaiken mitä oli syönyt. Joulupäivän jälkeen Sissi myös lopetti kokonaan syömisen, ja alkoi muutenkin näyttää riutuneelta.

Koska Sissin sairastuminen ajoittui pahasti joulupyhien keskelle, pääsimme eläinlääkärille vasta maanantaina 29.12.2003. Eläinlääkärissä Sissiltä otettiin verta, josta näyttet lähetettiin myös Vetlabiin. Alustavasti lääkäri arveli Sissin mahdollisesti kärsivän munuaisten vajaatoiminnasta. Saimme eläinlääkäristä Sissiä varten kolme purkkia Hill’s a/d toipilasruokaa, jota käytetään myös mm. pentujen kiinteään ruokaan totuttamisessa.

Kun Sissi ei vieläkään suostunut syömään itse, jouduimme aloittamaan Sissin pakkoruokinnan edellä mainitulla a/d ruualla jota pystyi helposti antamaan ruiskulla suoraan suuhun. Haistettuaan ruokaa, Roope hyökkäsi innolla paikalle ja yritti väen väkisin päästä syömään selkeästi herkkuruokaansa. Sissi sen sijaan ei pahemmin suostunut yhteistyöhön vaan pakkoruokinta oli todella hankalaa Sissin tapellessa kaikin keinoin vastaan.

Sissin kunto selvästi heikkeni laboratoriokokeiden tuloksia odotellessa, joten noiden tulosten odottelusta muodostui hyvin tuskaisen pitkä aika. Tulokset saimme keskiviikkona 31.12.2003 klo 14:00 aikoihin. Tuloksissa ilmoitettiin Sissin munuaisarvojen olevan normaalit, mutta maksa-arvojen olevan huonot. Eläinlääkäri arvioi tulosten pohjalta, että Sissi kärsii joko kroonisesta maksatulehduksesta tai sitten sillä on maksassa kasvain. Varmuuden tähän saisi ainoastaan ultraäänikokeella, mutta sellaista ei omalla eläinlääkärillämme ole, joten ultraääni pitäisi ottaa joko Espoon eläinsairaalassa tai Helsingin yliopiston pieneläinsairaalassa, mutta ultraääntä ei saataisi ennenkuin vasta perjantaina 2.1.2004. Tästä johtuen päätimme aloittaa varmuuden vuoksi antibiootti kuurin heti, ja katsoa tilannetta uudemman kerran sitten perjantaina, ja tarvittaessa lähtisimme sairaalaan heti jos tilanne pahenisi.

Eilen sitten vietimme ystäviemme kanssa uuden vuoden aattoa meillä kotona, ja Sissi sai alkuillasta ensimmäiset antibiootit sekä lisäksi Nutri-plus geeliä, joka sisältää kaikki tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet siten, että kissa pysyy hengissä vaikka ei mitään söisi.

Illalla sitten tuossa noin klo 22:00 aikoihin oli ihmetyksemme valtava kun sissi kömpi saunasta keittiöön ja selkeästi pyysi ruokaa. Ja söi hieman kun annettiin. Lääkityksen jatkuessa on myös Sissin olon koheneminen jatkunut ja Sissi on syönyt itse myös yöllä sekä tänään, joskaan ei vielä lähellekään normaali määriä ruokaa, mutta kuitenkin.

Huomenna heti aamusta soittelen sitten eläinlääkärille ja kerron kuulumisen ja päätämme yhdessä lähdemmekö vielä siellä käymään, menemmekö suoraan ultraan vai miten teemme… Mutta juuri tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä kun tässä jossain välissä ehdimme jo pelätä sitä kaikkein pahintakin.

Odottavan aika on pitkä.

Tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Sissi sairastaa

 1. Huh, tuollaiseen tilanteeseen ei tahtoisi mielellään joutua. Toivottavasti kyseessä oli vain se pienempi paha (ainakin siltä se kaiken järjen mukaan vaikuttaisi)!

 2. Lukija says:

  Toivottavasti kissa parantuu, vaivasi sitä sitten mikä.

 3. Miia says:

  Toivotaan Sissille parempaa uutta vuotta ja pikaista paranemista. Eiköhän Sissi ole nimensä veroinen ;-)

 4. Jarno says:

  Kiitoksia kaikille osaanotosta. Sissi voi jo entistäkin paremmin, ja juuri tällä hetkellä vaikuttaa erittäin hyvältä.

  Soittelemme vielä tänään eläinlääkärille että saadaan asiaan varmuus ja sovitaan samalla siitä miten varmistetaan että tauti on voitettu.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.