Tragedia lintulaudalla

Olemme Miran kanssa pitäneet tunnollisesti lintulautaa tämän talven ajan ja nyt arvelin kirjoittaa myös sen kuulumisista tänne blogiin. Omassa elämässä on meneillään blogin kannalta melko tylsä vaihe, eikä turhanpäiväisyyksistäkään viitsi kovin paljoa kirjoittaa.

Lintulaudalla sen sijaan sattuu ja tapahtuu. Olemme mielenkiinnolla aloittaneet amatööribongauksen ja huomanneet, että lintulautamme vetää yllättävän monia eri lajeja vieraisille. Olemme nähneet perinteisten talitinttien ja varpusten lisäksi ainakin töyhtötiaisia, vihervarpusia, punatulkkuja ja myös tilhiä (tosin tilhet vierailivat lintulaudan viereisessä puussa ennen lumien tuloa).

Ihmetystä on herättänyt yksi vähän eriskummallisempi lintu, ilmeisesti varpunen. Kyseinen yksilö kun on lievästi sanottuna ”lihava”. Tämä tuhti täti liikkuu yksikseen ja yleensä vain köllöttelee lintulaudalla, herää ja syö vähäsen siemeniä ja lunta ja sitten taas torkkuu. Vasta yöksi se poistuu jonnekin nukkumaan… Tätä on jatkunut nyt muutaman päivän ajan.

Tänä aamuna ennen töihin lähtöä löysin yhdestä ruoka-astiasta kuolleen varpusen. Mitään ulkoisia viitteitä kuolinsyyhyn en nähnyt… Ehkäpä lintu oli sairas tai sitten amatöörinä en ”lukea” tilannetta oikein. Mitään jälkiä ei ruokinta paikan ympärillä ollut, joten ilmeisesti kaveri on joko pudonnut lennosta ruoka-astiaan tai sitten kuollut sinne. Varmuuden vuoksi kyseinen ruoka-astia tyhjennetään ja pestään ennen kuin pistetään takaisin käyttöön.

Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.