Kynsien leikkuu

Aina yhtä vaikeaa ;-) Sissi ja Viiru ovat sentään veteraaneja tällä alalla, ja silti joskus kynsien leikkaaminen on niin vaikeeta niin vaikeeta.

Kukka pyristeli vastaan kaikkein eniten, eikä Veerakaan päästänyt meitä helpolla… Noh, kyllä siihen pikkuhiljaa totutaan. Kynsien leikkaaminen kuitenkin sisäkissoilla on aivan pakollinen toimenpide.

Tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kynsien leikkuu

  1. Niina says:

    Miksi sisäkissan kynsien leikkaaminen on pakollinen toimenpide? Meidän kissoilta ei ole koskaan kynsiä leikattu, jotenkin tuntuu siltä, että terävät kynnet on kissan puoli luontoa. Tottakai, sohva kärsii, ja nytkin on puoli tusinaa naarmuja käsissä, mutta se on sitä kissan kanssa elämistä vaan. :)

  2. Jarno says:

    Tottakai kissallä terävät kynnet pitää olla – ja onkin vaikka niitä leikkaisi. Sisäkissalla vaan kynnet eivät tahdo ankarasta raapimisesta huolimatta kulua tarpeeksi, ja sitten käy helposti niin että kynnet kasvaa liikaa ja esim. repeää juuresta… Näin käynyt esim. Sissille.

    Ei kynsiä paljoa tarvitse leikata, kärki vaan pois (ja tietysti pitää huolehtia siitä ettei leikkaa kynnen ydintä), ja siitä harmistuneena kissa terottaa kynsiään (onneksi yleensä raapimispuuhun) kahta kauheammin, ja siten kuluttaa niitä enemmän :)

    Älkää nyt luulko että minä näin hienoja keksisin omasta päästä – joskus kauan sitten eläinlääkäri näin allekirjoittanutta valisti.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.