Auto ongelmaa

Kylmien ilmojen myötä Opel on osoittanut omaavansa lieviä (ja välillä suurempiakin) käynistysvaikeuksia aamuisin. Tuossa reilu viikko takaperin perjantaina startatessa pyöritti startti konetta vain pari kertaa ja hyytyi. Hetken odottelua ja hehkutteluja myöhemmin se pyöräytti taas pari kertaa ja hyytyi. Kolmannella yrittämällä se sitten lopulta lähti käyntiin.

Minä, joka en autoista juuri mitään ymmärrä, ajattelin että akku on lopussa. Otinkin päivän aikana yhteyttä Mikan suosittelemana akkupalvelu V. Häkkiseen, jonne sainkin sovittua akun vaihdon iltapäiväksi. Iltapäivällä sitten ajoin liikkeeseen, jossa akku testattiin… Ja todettiin, ettei akussa ole mitään vikaa. Laturikin näytti lataavaan akkua ihan kelpo arvoilla, joten vika on siis oltava jossain muualla.

Arvelin tästä, että seuraavassa huollossa saavat pojat katsoa ja ihmetellä mikä autoa vaivaa.

No, tänä aamuna piti lähteä Forssaan esittelynäyttelyyn… Ei lähdetty, sillä auto ei tänä aamuna lähtenyt käyntiin. Startti jaksoi pyörittää pari kertaa ennen kuin hyytyi, ja tällä kertaa odottelukaan ei antanut lisäyrityksiä. Naapuri ei pysty omasta autostaan antamaan virtaa, joten se ei olisi vaihtoehto… Toinen naapuri käväisi pihalla puoli tuntia myöhemmin, ja lupasi virtaa. Hetkeä myöhemmin autot piuhoilla kiinni toisissaan, mutta starttipa se ei edelleenkään pyöritä. Valotkin paloivat kirkkaina, joten akussa tuntui kyllä sitä puhtia piisaavan.

Naapuri puhui solenoideista ja hiilistä starttimoottorissa. Hänellä kuulemma on Fordissaan sama vika, ja siinä kone lähtee pyörittämään kun hetken naksuttelee starttia. Opeli ei naksuttelusta muuttanut mielipidettään. Saimme auton sitten käyntiin työntämällä, ja täytyy huomenna varata aika huoltoon.

Forssaan on myöhäistä lähteä, sillä eläinlääkäri poistuu paikalta jo puolen tunnin päästä, eikä sinne sen jälkeen ole enää mitään asiaa. Seuraava ”kriittinen” kohde on LoSB:n illan A-junioreiden peli, jonne pitäisi päästä pitämään tulospalvelua.

Edit: Käytin auton lämpimäksi, sammutin sen ja kokeilin startata. Ei pihaustakaan. Tarkoittanee sitä, että startissa on nyt sit jotain vikaa. Kiva.

Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.