Taloyhtiössä lämmityksen vaihto

Siihen meni lähes vuosi, mutta viimeinkin taloyhtiön lämmitys saatiin eilen vaihdettua öljystä maakaasuun. Sen lisäksi, että tämä lämmitysmuoto on öljyä ympäristöystävällisempi, se on myös helpompi ja edullisempi vaihtoehto. Enää ei tarvitse herätä aamulla kylmään asuntoon kun öljy on päässyt yön aikana loppumaan salakavalasti. Enää ei tarvitse kuunnella säiliörekan kurvailua ikkunan alla. Se, onko tästä lopulta taloudellista hyötyä jää sitten nähtäväksi. Toivottavasti on.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Taloyhtiössä lämmityksen vaihto

 1. Ola says:

  Tsekkasin ihan piruuttani hinnan 3500 litralle öljyä…Yksikköhinta: 0,7527 €, Yhteensä: 2 634,45 €

  Onneksi ei ihan noita hintoja tarvii maksaa.

  Tuota öljymäärää vastaava kaasumäärä muine kuluineen kustantaa 1673€ ja risat nykyisellä hinnalla. Kaasunkin hinta pompannee ylös seuraavan indeksi korotuksen jälkeen, sillä kaasun hinta on sidottu öljyn hintaan melko suurella prosenttiosuudella…olisiko ollut 55%:sesti. Toki meillä ei vielä olla ns. ”saamapuolella” vaan yritetään kuolettaa kaasuun siirtymisen muita kuluja. Jokatapauksessa tässä vaiheessa voi jo todeta, että halvempaa on…ja vielä kun vaihtaisi kondenssikattilaan niin avot.

 2. MacLeod says:

  Mä en kans tiedä miten paljon toi todellisuudessa tuo säästöjä, mutta meillä tuo siirtyminen öljystä kaasuun tapahtui ilman, että asukkaiden tarvitsi siitä mitään maksaa, kiitos motarityömaan tontinlunastuksen.

  En kuitenkaan usko, että vastikkeet tästä laskisivat, mutta ehkäpä ne ei sitten nousekaan ainakaan niin paljon kuin ilman kaasuun siirtymistä.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.