Turku – Lohja

Kotiinpaluu

Aamulla tuli herättyä hieman ennen herätyskelloa, eikä nukkumisesta enää tullut mitään. Ensimmäinen tehtävä oli tietysti käydä kannella katsomassa säätilanne, sadeasuja ajatellen. Taivas oli poutainen, joten sadeasut saisivat pysyä pakattuna. Tulosuunnassa oli melkoisen ilkeän näköinen pilvi, joka tuntui kirivän meitä kyllä kiinni, mutta laiva teki vielä pari kurssikorjausta, joten pilvi olikin sitten menossa eri suuntaan kuin me.

Pääsimme pyörille käytyämme ensin tarkistamassa myös alemman autokannen tilanteen noin ihan varmuuden vuoksi. Piru kun sitä ei muista mihin pysäköi. Pyörien saaminen lähtövalmiiksi vei vain pienen hetken, ja meidät ohjattiinkin melkein ensimmäisenä ulos laivasta. Satamassa vielä pari kuvaa muistikortille, ja nokka kohti Lohjaa.

Ajo ykköstietä 120 km/h vauhdilla ei vieläkään ollut erityisen kivaa, mutta kotiin on aina tämänlaisen reissun jälkeen vähän kiire. Matkalla pysähdyimme vielä pikaisesti Kivihovin Teboililla varoittelemassa kotiväkeä tekstiviesteillä, ja jatkoimme kohti kotia.

Kurvasin kotipihaan kello 09:30 mittarissa 51084 km. Sami jatkoi tästä itse Espooseen, ja minä pääsin purkamaan reissuvarustusta. Jotenkin tässä vaiheessa oli kovin helpottunut ja onnellinen fiilis, eikä perinteistä reissuväsymystä tuntunut ollenkaan. Mahtava reissu kaiken kaikkiaan, eikä edes muutamat sateet sitä laimentanut.

Päivälle tuli ajomääräksi 124 km, ja koko reissulle 2338 km.

Reissun aikana tuli tehtyä muutamia päätöksiä:

– Ennen seuraavaa reissua pyörään on hankittava sivulaukut takalaukun lisäksi.
– Uudet ajosaappaat on hankittava.
– Uudet kalvolliset hanskat on hankittava.
– Retkimuonissa pitää lukea ohjeet tarkemmin ennen kuin valitsee mitä mukaansa ottaa, sillä esimerkiksi ”Muusi & lihapullat” systeemi edellyttää lihapullien valmistamista paistinpannulla, ja se ei oikein sopinut suunnitelmiin.
– Seuraavalle reissulle oma sim-kortti mukaan, firman puhelin ei toimi ulkomailla (kiitti *sti kun kerroitte).

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.