Sissi

Nimi:   Sissi
    01.04.1994 – 15.02.2009
Väri:   Sinivalkoinen
Kastraatio:   01.07.1997

Sissi oli lauman vanhin jäsen, joka syntyi joskus vuoden 1994 keväällä. Tarkkaa syntymäaikaa ei ole tiedossa, sillä sissi on syntynyt vapaana luonnossa. Sissi otettiin kiinni erään ladon alta pienenä kissanpentuna kun sen emo ja muut sisarukset olivat ilmeisesti jääneet pöllön saaliiksi.

Sissi kärsi kilpirauhasen liikatoiminnasta, ja oli jatkuvalla lääkityksellä jo vuoden 2004 alusta. Tällöin eläinlääkäri antoi Sissille 6-12kk aikaa, mutta ukko osoitti heti kättelyssä olevansa nimensä veroinen ”Sitkeä Sissi”.

Sissin kilpirauhaset poistettiin leikkauksella 21.03.2007. Leikkauksesta huolimatta Sissin kilpirauhasarvot hipoivat pilviä, joten Tyrazol lääkitystä on jatkettiin käytännössä loppuun asti. Kilpirauhasen pitkäaikainen liikatoiminta toi mukanaan sydänvian, joka pahentui ajan kanssa. Sydämmen vasemman eteisen läpästä vuoti nestettä keuhkoihin, joiden happikapasiteetti laski puoleen.

Kaikista vaivoista huolimatta Sissillä ei ollut tuskia, ja Sissi vietti rauhallisia eläkepäiviään muun lauman kanssa. Vanhus ei vain oikein jaksanut osallistua yhteisiin leikkeihin, varsinkin kun Aku ja kummpanit tuntivat vain kiusaavan. Joskus vanhuskin kuitenkin jaksoi riehua, mutta varsin harvinaisiksi nämä riehumiset viimeisinä vuosina kävivät.

Sissi lähti autuaammille hiirestysmaille rauhallisesti sunnuntaina 15.2.2009 kello 15:00 Espoon eläinsairaalan päivystyksessä. Kaipaamaan jäi koko lauma.

« Kissat | Lisää kuvia Sissistä

Comments are closed.