Pokeri

Pokeria on tullut pelattua nyt muutaman vuoden ajan lähinnä Texas Hold’em pöydissä niin livenä kuin netissäkin. Livepelaaminen on oikeastaan aika uusi tuttavuus, mutta innostus siihen on äärettömän paljon suurempaa kuin nettipokeriiin. Netissä on tullut kokeiltua jos jonkinlaisia pelisivustoja kotimaisista kansainvälisiin, ja niiden taso vaihtelee älyttömästi. Omat kokemukset kuitenkin on varsin rajallisia kun tuo pelikassa on kuitenkin varsin rajoittunut, ja omassa sääntökirjassa yksi kaikkein tärkeimmistä pokeripelaamisen perussäännöistä on se, ettei koskaan lähde pelaamaan enempää kuin mitä on varaa menettää.

Omasta arsenaalista löytyy toistaiseksi hyvän Copaqin korttipakan lisäksi pilipali pokerichipit a’la Clas Ohlson, mutta tarkoitus on varmaankin suhteellisen pian hommata huomattavasti paremmat (luultavasti keraamiset) pelimerkit ja mahdollisesti rakentaa jonkin sortin pokeripöytäkin. Mika tuossa ehätti jo edelle alkaen oman rakennusprojektinsa vastikään, ja se toimii allekirjoittaneellekin hyvänä mallina siitä minkälainen urakka oman pelipöydän rakentaminen oikeasti on. Tarkemmin projektista varmaankin Mikan omilta sivuilta, mutta eiköhän sitä tule jonkin sortin juttu tännekin kirjoitettua. Ans kattoo ny.

Oma pöytä paras pöytä

Oma pöytä paras pöytä

Oman pöydän hankkiminen tai sellaisen rakentaminen edellyttäisi ensin kunnon tilan järjestämisen moiselle hirvitykselle, ja se on 80m² kokoisessa asunnossa miltei mahdotonta. Ainoa paikka olisi oikeastaan olohuoneen ruokapöydän päälle rakennettava versio kuten tuo Mikan projekti, mutta meikäläisen puutyötaidoilla se taitaa jäädä pelkäksi haaveeksi. Luultavimmin tyydyn hankkimaan pöydän päälle sijoitettavan taiteltavan pokerialustan, sillä se ajaa kyllä asiansa varsin hyvin ottaen huomioon kuinka usein sitä todennäköisesti tulee tarvitsemaan.

Livepelaamisessa on muutenkin omaa taikaansa chippien hypistelyineen, pelaajien lukemisineen ja omien käytösmallien harjoitteleminen sellaisiksi, ettei antaisi itsestään mitään tellejä muutenkuin silloin kun niin haluaakin tehdä. Itse toki olen vielä aivan raakile keltanokka silläkin saralla, joten harjoiteltavaa piisaa vielä vuosiksi eteenpäin. Jostain se kuitenkin on ponnistettava, sano.

Oman pokeripöydän rakentaminen tullee ajankohtaiseksi seuraavan vuoden aikana. Varoittivat ensimmäisen pöydän muodostuvan pitkälti harjoituskappaleeksi, mutta itseni tuntien ensimmäiset 20 pöytää ovat harjoituskappaleita :)

Keräilen tähän linkkejä rakennusprojekteihin, ohjeisiin jne:

* Kuvakollaasi yhdestä projektista
* LCD pelialueelle
* Ledien kiinnitystä

Omia juttuja:

* Pokeriukot

Comments are closed.