Sinne ja Takaisin

Painostettuna päätin kirjoittaa kesän Sinne ja Takaisin 2006 Norjan kierroksen matkakertomuksen. Itse en tässä reissussa ajamaan päässyt, vaan istuin koko reissun Mikan kyydissä. Matka itsessään onnistui erinomaisesti, ja raporttiin pystyn kirjoittamaan vain pienen osan tuntemuksistani… Mutta yritetään.

Lähtö: 29.07.2006
Paluu: 06.08.2006

Mikan raportti

Ajatuksia lähdöstä

Jo ennen reissua ajatukset olivat sekaisin. Suunnittelu tehdessä Mikalla oli vielä pyöränä Honda XRV750 Africa Twin, joka on minulle liian iso pyörä ajettavaksi kunnolla ja turvallisesti. Reissu oli siis ajateltu tehdäväksi siten, että minä istun kyydissä Mikan ajaessa. Tosin Sami väläytteli sellaistakin ajatusta, että ajaisin hänen Kawasakillaan ja hän istuisi Mikan kyydissä ainakin muutamaan otteeseen, mutta tämä jäi reissussa sitten toteutumatta.

Mikakin ehti sitten vaihtaa pyörää Suzuki DL650 V-Strom malliseen, joka on pyörä jota minäkin olisin voinut ajaa. Ajaminen kuitenkin tältä reissulta jäi, sillä Mika jaksoi paahtaa hyvin läpi koko reissun. Harmillista sinänsä, mutta ompahan isompi kokemus mulle sitten kun saan oman pyörän alle.

Ennen matkaan lähtöä riitti puuhastelua myös allekirjoittaneella. Piti ostaa pieneen tilaan mahtuvaa makuupussia, telttapatjaa ja retkimuonia. Suunnitelupalaverista lähtien Mika antoi tarkkoja ohjeita siitä mitä kannattaa ottaa mukaan ja kuinka paljon. Ongelma kaksi päällä reissaamisessa on nimittäin tavaroiden mahtuminen ja niiden paino.

Jo yksin pyörän kiinnityshihnat painoivat useamman kilon, ja päänsärkyä aiheutti painon lisäksi mahtuminen pyörän laukkuihin. Vähänkin halvemmat telttapatjat esimerkiksi ottavat tilaa tuplasti kalliimpiin verrattuna. Onneksemme löysimme suhteellisen hyvän kompromissiratkaisun täytettävistä makuualustoista, eikä makuupussitkaan lopulta paljoa tilaa vienyt. Pyörää pakatessamme sitten päästelimme ärräpäitä mahtumisen kanssa, kun tila kuitenkin on hyvin rajallinen.

Kaikesta huolimatta pyörä saatiin pakatuksi hyvissä ajoin ennen reissua, ja kaikki olisi valmista lauantaista lähtöä varten.

Comments are closed.