Lohja – Tukholma

Matka alkaa

Reissupäivä koitti vihdoin ja viimein ja lähtö tapahtuisi edellisen kerran tavoin Mikan pihalta, joskin tällä kertaa olimme aikeissa suunnata Turkuun jo iltalaivaan. Työpäivä tuntui pitkältä kuin nälkävuosi, eikä siitä tuntunut tulevan loppua millään.

Loputtoman pitkän työpäivän jälkeen pääsin kotiin, jossa valmiiksi pakattu pyörä jo odottelikin. Olimme sopineet Mikan vaimon kanssa, että tämä noutaisi Miran mukaan lähtöpaikalle. Mira noukittiinkin jo hieman ennen kuin itse pääsin matkaan lähtemään. Yritin kuumeisesti varmistaa, että kaikki tarpeellinen oli pakattu mukaan. En keksinyt mitään puutteita, joten suuntasin Mikan pihaan hieman kello 17:00 jälkeen.

Muut siellä jo odottelivatkin allekirjoittanutta saapuvaksi… Pojat olivat vaihtaneet vara-avaimia keskenään, joten omaksi osakseni jäikin vain luovuttaa omat avaimeni… taisipa vielä mennä siten, että annoin avaimeni Samille. No, samapa tuo…

Jarnon Revere

Samin Cebari

Mikan Suitsa

Reissuun lähdettiin Mikan pihalta melko tarkkaan kello 18:00. Päätimme säästää PMR puhelimien akkuja, joten puheyhteys pyörien välille otettaisiin käyttöön vasta Tukholmassa. Ei aikaakaan kun allekirjoittanut tajusi ensimmäiset unohdukset, eli uskollinen Leatherman Charge oli jäänyt työhousujen vyölle, eikä siis päätynyt reissutavaroihin mukaan. No, toimeen tultaisiin sitten ilman. Ajaminen tuntui hyvältä ja matka taittui nopeasti. Ensimmäistä taukoa päädyttiin pitämään Paimion ABC:llä.

Paimion ABC

Matka jatkui kohti Turun satamaa. Hieman lähtömme jälkeen mikä kääntyykin Naantaliin vievälle tielle. Ihmeissämme ajamme Samin kanssa perässä ja Mika pysäyttää pyörän tien laitaan. Mikan Zumo oli päättänyt jähmettyä totaalisesti, ja Mika halusi hoitaa laitteen ihmettelemisen rauhallisemman tien puolella. Kotvasen asiaa ihmeteltyämme Mika kaivoi mielensä sopukoista näppäinyhdistelmän jolla Zumo saatiin resetoitua ja näin matka pääsi jatkumaan.

Matkasta ei oikeastaan ole sen ihmeellisemmin kerrottavaa, sillä ensimmäinen etappi Turun satamaan sujui ilman muita ongelmia, ja laivalle oltiin jonottamassa hyvissä ajoin 2 tuntia ennen laivan lähtöä.

Turun satamassa

Jonon kärkeen ohjattiin vielä Bemarilla ajellut pariskunta, joiden kanssa vaihdettiin kuulumisia. Olivat Keski-Italiaan Toscanaan matkalla, ja juttelimme heidän kanssaan niitä näitä. Myös heidän tarvikevalikoimastaan löytyi samanlainen Zumo, joten keskustelu luonnollisesti käväisi myös laitteen jähmettymissä.

Ei aikaakaan kun autojonot alkoivat pakkautua laivaan ja me pääsimme viimeisinä ajamaan alukseen. Pyörien kiinnittelystä suoriuduttiin kohtalaisen nopeasti ja pääsimme siirtymään hyttiin. Pikainen suihku, ja kameran kanssa kannelle.

Merellä

Merellä

Illan ohjelmaan kuului vielä suunnitellusti maljan nostaminen alkaneelle reissulle, ja tämän jälkeen painutaan pehkuihin. Huomenna on tiedossa melko pitkä rypistys Norjan puolelle.

Comments are closed.