Corsa

Opel Corsa Cosmo 1.0T EcoFLEX MT6

Talvirenkaat: Sava Eskimo Ice 185/65 R 15 (18.11.2022)
Kesärenkaat: Viking ProTech NewGen 195/55 R 16 (3.6.2021)

Autona on tällä hetkellä 7.12.2015 vastaanotettu Opel Corsa 1.0T EcoFLEX MT6. Vaikka kone onkin saman kokoinen kuin edesmenneessä Suzuki Altossa, on tuo Obelix ihan eri maata. Kuusiportainen laatikko ja Turbo vaikuttavat uskomattoman paljon.

Erityisesti olen tykästynyt Opelin vakionopeudensäätimeen sekä Bi-Xenon valoihin. Eikä tuo Start-Stop ominaisuuskaan ole hullumpi nyt kun siihen on pikkuhiljaa tottunut. Tulee vaan sammutettua kone paikoin turhankin hanakasti jokaisessa liikennevalossa (se lienee kyllä se tarkoituskin). Tuntuu vaan jotenkin hullulta, ja en voi olla miettimättä sitä että tappaako tuo starttimoottorin jossain vaiheessa ;).

Perinteiset huollot on 30tkm välein, mutta niiden lisäksi auto itse ilmoittaa kun haluaa öljynvaihtoon. Todennäköisesti tuo tulee tapahtumaan suunnilleen samaan tahtiin kuin kiinteilläkin kilometrimäärän mukaan olevilla huolto-ohjelmilla, mutta kyllä se jotenkin tuntuu hurjalta. Nyt hieman vajaan puolen vuoden jälkeen mittarissa on karvan alle 15000 km, joten ensimmäinen huolto lienee edessä hetkenä minä hyvänsä. Vanhan uskollisen nyrkkipajan (Autohuolto Team Malmberg) asemasta Obelixin huollot tulen hoitamaan Lohjan PP-Autossa.

Autologi

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.