Liukasta

Kävästiin Miran kanssa eilen Jyväskylässä katsomassa serkkua ja vähän pienempiäkin karvakääröjä. Jännittäväksi homman teki se, että autossa oli vielä kesärenkaat alla eikä pieneen mieleeni juolahtanutkaan, että Keski-Suomessa saattaisi olla jo liukasta.

Menomatka pääteitä pitkin sujuikin varsin mallikkaasti eikä liukkaudesta ollut tietoakaan. Vasta Jyväskylästä takaisin ajaessamme huomasimme miten helposti liukkaus yllättää… Ajelimme nimittäin takaisin Jämsän kautta, jolloin joudutaan ajamaan vähän pienempiä teitä pitkin. Käännyttäessä Jämsästä Lahteen tie oli paikka paikoin jäässä ja kesärenkaille todella liukas. Tästä johtuen matkustusnopeus tipahti puoleen ja lisäsi reissun kestoa reilulla tunnilla… Tietysti hyvä niin, koska haavereilta vältyttiin.

No, oppipahan tämäkin tyhmä ukko sen, mitä liukkauden yllättämisellä tarkoitetaan… Sitä vaikka en tajuakaan miten se joka vuosi yllättää samat autoilijat, mutta kuitenkin. Itse otan tapahtuneesta vaariin saman tien ja vaihdan talvinakit alle jo iltasella.

Bookmark the permalink.

One Response to Liukasta

  1. Raine says:

    Samaa iltapuhdetta on myös mulla tiedossa koska kesänakeilla en kyllä tänään uskalla lähteä luistelemaan Solvalan jyrkille ja mutkaisille osuuksille.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.