Tarina nimeltä 48000 kilometrin huolto, toinen näytös

Jatkoa ensimmäiseen näytökseen piti saada jo perjantaina, mutta Mikalle tulleen yllätysvierailun vuoksi se siirtyi lauantaille. Ohjelmassa yksinkertaisesti vain öljyn ja jäähdytysnesteen lisäykset, kasaus ja kaasareita synkkaamaan. No, näin siis teoriassa… Käytäntö olikin sitten jotain ihan muuta.

Maistiaiset ongelmasta saatiin jo kun konetta pyöräytettiin, ja paljastui jäähdytysnesteen vuoto. Tätä ihmeteltiinkin hetken aikaa ennenkuin vuotopaikaksi paljastui painekorkilta taaimmaiselle sylinterille johtavan letkun sylinterin puoleinen teräsputki, sen sylinterin puoleinen liitos. Ei hajuakaan mikä tuon osan nimi pitäisi olla, mutta se kuitenkin vuoti. Eikä ihan vähää, vaan oikein kunnolla.

Eikun ihmettelemään onglemaa. Aika pian selvisi, ettei ongelmaa päässyt lähestymään ilman ilmanputsarin irroitusta. Irroitus olikin melkoisen helppoa kiinnitykseen verrattuna, ja hommasta suoriuduttiin helposti. Sitten vuodon kimppuun. Ilmeni, että putken liitoksessa on vähän erikoisempi o-rengas, joka vaikutti hieman vanhalta. Mika kävi huuhtelemassa renkaan kuumalla vedellä ja sipaus vaseliinia ja se nyt näytti ihan toimivalta taas. Tiiviste paikoilleen ja eikun kokeilemaan tiivettä alaletkua puristelemalla. Vaikutus oli sanalla sanoen loiskuva, eli tiiviste ei pitänyt yhtään.

Näin lauantai-iltapäivänä sopivaa varaosaa ei saisi mistään, joten homma seis ja maanantaina metsästämään tiivistettä. Toivottavast Brandt omaa sopivan tiivisteen varastossaan, muuten tulee pitkähkö tauko huoltoon. Päätettiin samalla sitten, että haen Stormilta venakopan kannen tiivisteen ihan vaan varmuuden vuoksi, ja vaihdetaan se samaan syssyyn – kun se kuitenkin olisi seuraava pettävä tiiviste tässä sotkussa. Toivottavasti tämä on nyt viimeinen katkos, ja tarinan vimeinen näytös saadaan suoritettua tämän viikon kuluessa.

Edit @ 13:33: Brandtin varaosatiski myi eioota, mutta onneksi tiiviste oli tilattavissa. Sääli, että nyt pitää antaa koneen olla avoinna osien saapumiseen asti. Toiveita on, että jo tällä viikolla osat saapuisivat (ellei sitten mene Japanista tilattavaksi), mahdollisesti seuraavalla.

Edit @ 28.05.2009 10:45: Brandtilta soitettiin ja aiemmin tilaamani keskituen lepuutuskumi (vai mikälie) olisi nyt noudettavissa. Toivon mukaan seuraavana päivänä tilaamani tiiviste tulisi sitten huomenissa, jotta viikonlopuksi saataisiin kasaushommia. On meinaan ajokelit tulossa. Sano.

Edit @ 28.05.2009 15:30: Päivän toinen puhelu Brandt:lta aurinkoisti koko viikonlopun. Myös vesiletkun tiiviste on saapunut ja noudettavissa. Nyt loput romppeet (neste, venakopan tiiviste) Stormilta ja hommiin. Toivoakseni seuraava kirjoitus on näytöksen finaali.

Edit @ 28.05.2009 18:02: Venakopan tiiviste olikin Stormin Turun myymälässä, ja sen saisi Helsinkiin vasta keskiviikoksi. Näyttää siis siltä, että joudun sittenkin ottamaan tuplahintaisen venakopan tiivisteen Brandt:lta.

Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.