E18 Lohja-Lohjanharju avattu

Uusi moottoritien pätkä avattiin liikenteelle eilen puolilta päivin. Allekirjoittaneen ensi kokemukset uutukaisesta ovat pelkästään myönteiset. Matka Muijalasta Lohjalle nopeutui ajallisesti vaikka matkallisesti pitenikin hieman. Lisäksi vanha taloyhtiön ohittava VT25 hiljeni lähes kokonaan. Ei enää yöllisiä autorekkoja. Huomattavasti vähemmän palo- ja sairaskuljetusautoja. Liikennemäärä on tipahtanut arviolta 80% ja liikenteen melu suunnilleen saman verran.

Ja sitten tämä uudistus vielä kaiken kukkuraksi nostanee asunnon arvoa. Voe pojat!

Bookmark the permalink.

4 Responses to E18 Lohja-Lohjanharju avattu

 1. Ola says:

  Pitihän se heti työmatkalla kokeilla uutta pätkää. Uuden motarin kautta mentäessä kotimatka pitenee n. 4,5 kilometriä, joten taidan jatkossa suhauttaa edelleen lohjanharjuntien kautta, jossa liikenne todennäköisesti vähäisempää. Eilen ainakin muutamat rekat ajoivat vielä lohjanharjuntien kautta. Itseasiassa nuo ylittivät juuri motaria kun suhautin VT25:n alta. Samat rekat tulivat vastaan Shellin kohdalla…eli ajallisesti plus miinus nolla kun lohjanharjun tie hiljenee suhteessa. Tosin huhut kertovat, että lohjanharjun tielle kaavailtaisiin 60kmh:n rajoitusta koko matkalle.

 2. Jarno says:

  Jotkut huhut kertovat myös, että läpiajo kiellettäisiin. Toinen huhu kieltäisi raskaan liikenteen ko. osuudelta, mutta en oikein jaksa uskoa että kumpikaan lopulta toteutuisi. Ainakin parannusta entiseen on tapahtunut huomattavasti, se lienee tärkeintä ;-)

 3. Jallu says:

  On totta että vt25 tulee 60km/h nopeusrajoitus sekä kymmeniä ”keskisaarekkeita”siis liikenteen jakajia,,, ja levennyksiä.
  Mulla on nimittäin kartta on koko pätkältä. Eipä oo paljon järkee muuttaa nyt kun liikenteen määrä on pudonnut älyttömästi, oltais tehty noi muutokset 10-20 vuotta sitten olisi muutamien autoilijoiden henkiparka säästynyt.
  Kuulutus oli lehdessä(Länsi-uusimaassa 2.3.06) ilmoitus maantietoimituksesta keskiviikkona 15.3.2006 Åsvallassa.

 4. Jarno says:

  Tavallaan olen ihan tyytyväinen.. Tavallaan taas voisivat pitää sen 80 km/h:ssa nyt kun on käytännössä tullut osoitettua liikenteen raju väheneminen. No, päättäjät päättää ;-)

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.