Eragonin vuoro säikytellä

Eragon

Eragonilla on tapana käydä aamuisin kissatarhassa syömässä ruohoa ja sitten yleensä oksentaa syödyt korret pian sen jälkeen. Tämä on siis ihan normaalia kissojen käytöstä kun yrittävät ruohoa syömällä saada oksennettua mahaan kertynyttä karvaa pois.

Toissapäivänä homma menikin niin, että ulkona syödyn ruohon jälkeen Eragon oksensi niin kuin normaalistikin, mutta oksentelu vain jatkui ja Eragon maiskutteli suutaan ja lipoi kieltään jatkuvasti. Ukko alkoi myös olla vähän vaisun oloinen eikä suostunut syömään ruokaa koko päivänä useista tarjoamisyrityksistä huolimatta. Päädyimme sitten lopulta varaamaan ajan VihtiVetiin jonne pääsimme klo 17:20.

Eläinlääkärissä Eragon tutkittiin. Aamun ja päivän tapahtumat kuultuaan eläinlääkäri oli sitä mieltä, että kaikki syöty ruoho ei olisikaan tullut oksennuksena ulos, vaan että joku ruohonkorsi olisi jäänyt jumiin pehmeän kitalaen taakse. Niinpä Eragon päätettiin rauhoittaa/nukauttaa, jotta päästäisiin kurkistamaan sinne pehmeän kitalaen taakse. Ja niinhän sieltä sitten löytyikin syyllinen, eli parin sentin mittainen ruohonkorsi, joka onneksi saatiin pois.

Odottelimme klinikalla jonkin aikaa Eragonin heräämistä ja pääsimme sitten lähtemään kotiin. Illan mittaan Eragonin ruokahalukin vähitellen parani eikä oksentelua tai maiskutteluakaan enää ollut.

Vuosi sähköautoilua

Peugeot e-208


Vuosi sähköautoilua tuli täyteen jo 24.4.2024, mutta omassa elämässä on ollut sen verran paljon asioita meneillään, että asia pääsi livahtamaan salakavalasti ohi. No mutta onneksi on Tronity ja sieltä tilastot saadaan ulos helpommin kuin helposti.

Vuoden aikana kilometrejä tuli 33257 kappaletta ja sen vuoksi autoa piti ladata yhteensä 327 kertaa yhteissummalla 1105,70 EUR. Vanhaan bensavehkeeseen verrattuna kustannus per kilometri on tipahatanut melko paljon ja kaikki vieläpä ilman kotilatausmahdollisuutta. Siihenkin on ehkä tulossa muutos jossain vaiheessa, mutta se ei ole nyt juuri tapetilla. Valtaosa lataamisesta tapahtuu työpaikalla, joten pikalatureita joudun käyttämään enemmän esimerkiksi lomilla jne. AC/DC latausten ratio oli vuoden aikana 79%/21%. Kotilatauksen jälkeen se lienee lähempänä 90%/10%, luulen.

Autoon olen ollut edelleen todella tyytyväinen enkä vaihtaisi takaisin dinobiiliin vapaaehtoisesti.

Veera lähti sateenkaarisillalle

Veera 22 vuotta

Veera täytti tänään käsittämättömät 22 vuotta, ja tästä muodostui myös päivä kun päästimme Veeran viimein lepoon. Rautarouva ei tahtonut enää oikein syödä ja huonot päivät alkoivat olla enemmistössä hyviin nähden, joten päätimme että on aika päästää Veera pois. 22 vuoden yhteiseen matkaan mahtuu todella paljon hyviä muistoja ja ääretön määrä märkiä nenäpusuja. Tänään Veera kuitenkin lähti viemään terveiset neljä ja puoli vuotta sitten edellä menneelle Kukka-siskolle VihtiVetin vastaanotolla kello 17:00.

Hyvää matkaa, rakas Veera.

Veera kontrollissa

Veera

Veera kävi toissa viikolla Viikin yliopistollisessa eläinsairaalassa kontrollikäynnillä kroonisen munuaissairauden vuoksi. Koska edellisellä käynnillä Veeran pumpusta kuultiin sivuääni, tällä kerralla otettiin myös sydänultra. Sydänultrassa ei todettu sydänsairautta. Kuultu sivuääni todettiin hyvälaatuiseksi. Lisäksi otettiin verikokeet ja tehtiin yleistutkimus.

Verikokeissa tulokset olivat aika lailla ennallaan; ikäisekseen ja tilanteeseensa nähden rautarouva on suhteellisen hyvässä kunnossa. Lääkityksiä ja tukihoitoa jatketaan kotona entiseen malliin.

Suomalaiset ja moottoriurheilu: Bottas ja rallikuskit etualalla

Moottoriurheilu on ollut suomalaisille aina tärkeä ja arvostettu osa urheilukulttuuria. Suomessa on syntynyt monia huippukuskeja, jotka ovat nousseet maailman huipulle ja saavuttaneet kansainvälistä menestystä. Yksi näistä huippukuskeista on Valtteri Bottas, joka kilpailee Formula 1 -sarjassa. Mutta moottoriurheilu Suomessa ei rajoitu pelkästään Formula 1:een, vaan maassa on myös vahva ralliperinne, joka on tuonut esiin monia muita lahjakkaita kuljettajia. Moottoriurheilun ohessa myös muut lajit ovat kyllä Suomessa seurattuja, kuten jalkapallo ja jääkiekko – ja varsinkin tuleva EM 2024 vedonlyönti käy kiivaana jalkapalloilun ystävien ja seuraajien parissa.

Valtteri Bottas: Suomalaisen moottoriurheilun ylpeys

Valtteri Bottas on suomalaisen moottoriurheilun kirkkain tähti tällä hetkellä, joskin ilman sitä kirkkainta kruunua. Hän on noussut Formula 1 -maailman huipulle kovalla työllä ja lahjakkuudellaan. Bottas on kilpaillut Mercedes-tallissa usean kauden ajan ja saavuttanut useita voittoja sekä palkintosijoja, mutta mestaruutta ei koskaan hänelle osunut. Hän on myös ollut osa Mercedes-tiimiä, joka on voittanut valmistajien mestaruuden useita kertoja.

Bottas on sittemmin vaihtanut tallia pienempään Alfa Romeoon, joka ensi kaudella ei ole enää mukana lähtörivissä ja Bottaksenkin ajatukset ja tavoitteet lienevät uudessa Audi F1 tiimissä ja sen mahdollisuuksissa.

Bottaksen perässä formuloihin ei ole suomalaisittain tunkua ja seuraavat mahdollisuudet ovatkin tulossa vasta vuosien päästä, näistä ensimmäisenä kenties juuri Italiaan muuttanut lohjalaislähtöinen ja Ferrarin ”perheessä” ajava Tuukka Taponen. Tuukka ajaa nykyään R-ace GP tiimissä Formula Regional sarjaa ja hän on saanyt tälle kaudelle uuden ajovalmentajan televisiostakin tutusta Aaro Vainiosta. Hän aloitti kauden menneellä viikonloppuna Abu Dhabissa ja on kolmen ajetun lähdön jälkeen rookie listan ykkösenä.

Suomalainen ralliperinne: Lahjakkaat kuljettajat

Suomessa on vahva ralliperinne, joka juontaa juurensa syvälle maan historiaan. Ralliautoilu on ollut suosittua Suomessa jo vuosikymmenien ajan, ja maassa on syntynyt useita huippukuljettajia. Suomalaiset rallikuskit ovat tunnettuja rohkeudestaan ja taituruudestaan nopeilla metsäteillä.

Yksi suomalaisen rallin suurimmista legendoista on Juha Kankkunen, joka on voittanut peräti neljä maailmanmestaruutta rallissa. Hän on edelleen arvostettu hahmo rallipiireissä ja inspiroi nuoria kuljettajia ympäri maailmaa.

Nykyään suomalaisten ykkönen on nuori kaksinkertainen MM-voittaja Kalle Rovanperä, joka menestysvuosien jälkeen aikoo pitää hieman rauhallisemman vuoden välissä. Joskin uutisten ja huhujen mukaan ajotapahtumia vuoteen kyllä mahtuu. Viimeisimpiä uutisia oli Kallen osallistuminen toukokuussa Japanin Fujin 24 tunnin kisaan Toyotan GR86 CNF Concept-autolla. Hän myös jatkaa tälläkin kaudella drifting-kisoissa ajamista.

Suomalaiset moottoriurheilun faneina

Suomalaiset ovat intohimoisia moottoriurheilun faneja. Formula 1 -kisat keräävät suuren katsojamäärän Suomessa, ja monet suomalaiset matkustavat ulkomaille seuraamaan kisoja paikan päälle. Rallikilpailut, kuten legendaarinen Jyväskylän Suurajot, ovat myös suosittuja tapahtumia, joissa suomalaiset voivat nähdä idolinsa kilpailemassa.

Moottoriurheilu yhdistää suomalaisia eri puolilta maata ja luo yhteisöllisyyden tunteen. Fanit ovat uskollisia suosikeilleen ja tukevat heitä vuodesta toiseen. Tämä intohimo ja tuki näkyy myös suomalaisten kuljettajien suorituksissa maailman huipulla.

Kotimainen rallimaailma

Suomalainen ralli on moottoriurheilun kukoistava intohimon ja perinteen symboli. Suomi on ollut vuosikymmenten ajan moottoriurheilun valtakunnassa, ja ralli on yksi sen kirkkaimmista helmistä. Suomalaiset kuljettajat, kuten legendaarinen Juha Kankkunen ja nykyiset tähdet, kuten juuri Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi, ovat tehneet suomalaisesta rallista maailmanlaajuisesti tunnetun ja arvostetun lajin.

Rallin juuret Suomessa juontavat juurensa aina 1950-luvulle asti. Ensimmäinen virallinen ralli, nimeltään ”1000 Lakes Rally,” järjestettiin vuonna 1951 ja siitä lähtien rallin suosio on kasvanut tasaisesti. Suomi on ollut osa rallin maailmanmestaruuskilpailuja vuodesta 1973 lähtien, ja sen vaativa metsäiset ja jäiset reitit ovat tehneet siitä kuljettajien suosikkikohteen. Rallin seuraaminen on muodostunut monille suomalaisille perinteeksi, ja tuhannet fanit kokoontuvat vuosittain seuraamaan huippuluokan kilpailua ympäri maata.

Suomalainen rallikulttuuri

Suomalainen rallikulttuuri on erityinen ja ainutlaatuinen. Se yhdistää intohimon, perinteen ja luonnon kauneuden yhdeksi kokonaisuudeksi. Rallin seuraaminen on monille suomalaisille tapa paeta arjen stressistä ja nauttia moottoriurheilun jännityksestä. Kesäisin tuhannet ihmiset kerääntyvät kuuluisille erikoiskokeille, kuten Ouninpohja, luodakseen unohtumattomia hetkiä rallin parissa.

Suomalaiset eivät myöskään unohda pitää hauskaa rallitapahtumissa. Rallin ympärille rakentuu aina värikäs ja iloinen ilmapiiri, jossa fanit juhlivat yhdessä suosikkikuljettajiensa menestystä. Ruoka ja juoma, erityisesti perinteinen makkara ja karjalanpiirakka, kuuluvat olennaisesti rallitapahtumien tunnelmaan.

Vedonlyönti ja moottoriurheilu

Moottoriurheilu ja vedonlyönti ovat kaksi intohimoista harrastusta, jotka ovat saaneet suomalaisten sydämet sykkimään nopeammin. Moottoriurheilu tarjoaa jännitystä ja adrenaliinia, kun taas vedonlyönti lisää jännitystä seuraamiseen. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, miten nämä kaksi maailmaa kohtaavat ja miten voit nauttia molemmista harrastuksista parhaalla mahdollisella tavalla.

Moottoriurheilu on yksi niistä urheilulajeista, jotka ovat erityisen suosittuja vedonlyöjien keskuudessa. Formula 1, MotoGP, ralli ja monet muut moottoriurheilulajit tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia asettaa vetoja ja testata ennustustaitoja. Vedonlyönti moottoriurheilussa on houkuttelevaa monille, koska kilpailut ovat usein ennakoitavampia kuin esimerkiksi joukkueurheilulajien kilpailut.

Jos olet kiinnostunut aloittamaan vedonlyönnin moottoriurheilussa, tässä on muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua matkallasi:

 1. Pidä itsesi ajan tasalla
  Seuraa moottoriurheilumaailmaa säännöllisesti. Tiedä kuljettajien ja tallien tilanne, kilpailujen aikataulut ja radat. Mitä paremmin tunnet lajin, sitä paremmin voit tehdä tarkkoja ennusteita.
 2. Vertaile vedonlyöntisivustoja
  Eri vedonlyöntisivustoilla voi olla erilaisia kertoimia ja tarjouksia. Vertaile eri sivustoja ja valitse sellainen, joka tarjoaa parhaat edut ja kertoimet.
 3. Hallitse rahojasi
  Aseta itsellesi vedonlyöntibudjetti ja pidä siitä kiinni. Älä koskaan lyö vetoa enemmän kuin olet valmis häviämään.
 4. Tutki vetostrategioita
  Opiskele erilaisia vetostrategioita, kuten voittajavedot, sijoitusvedot ja monivetovaihtoehdot. Ymmärrä, milloin käyttää kunkinlaista vetoa.
 5. Seuraa tilastoja
  Tilastot voivat tarjota arvokasta tietoa, joka auttaa tekemään tarkempia ennusteita. Seuraa kuljettajien ja tallien suorituksia sekä radan historiaa.

Suosituimmat Moottoriurheiluvedot

Moottoriurheiluvedonlyönnissä on useita suosittuja vetoja, joista voit valita:

 1. Voittajaveto
  Aseta veto sille kuljettajalle, jonka uskot voittavan kilpailun.
 2. Sijoitusveto
  Arvaa, mikä kuljettaja sijoittuu tiettyyn sijoitukseen, esimerkiksi top 3.
 3. Nopein kierros
  Lyö veto siitä kuljettajasta, joka tekee nopeimman kierroksen kilpailussa.
 4. Tallien vertailu
  Arvioi, mikä talli saavuttaa paremman yhteistuloksen kilpailussa.
 5. Monivetoveto
  Yhdistä useita vetoja yhteen, ja voit voittaa suuremman potin, jos kaikki ennusteet osuvat oikein.

Miten sitten moottoriurheilu eroaa siihen yhteen toiseen suosikkiin, eli jalkapalloon?

Vedonlyönti ja jalkapallon EM-kilpailut ovat yhdistelmä, joka saa suomalaiset jalkapallon ystävät innostumaan ja jännittämään. Jalkapallon EM-turnaus on yksi suurimmista ja odotetuimmista urheilutapahtumista maailmassa, ja vedonlyönti antaa sille vielä enemmän jännitystä. Tässä artikkelissa käsittelemme, miten voit nauttia vedonlyönnistä ja jalkapallon EM-kilpailuista parhaalla mahdollisella tavalla.

Jalkapallon EM-kilpailut ovat huippuluokan jalkapallon juhlaa, joka kerää yhteen parhaat joukkueet Euroopasta. Turnaus tarjoaa jännittäviä pelejä, maaleja ja yllätyksiä, mikä tekee siitä täydellisen kohteen vedonlyönnille. Vedonlyöminen jalkapallon EM-kilpailuissa on suosittua ympäri maailmaa, ja suomalaiset eivät ole poikkeus, vaikkei Suomi itse kisoissa pelaakaan.

Jalkapallon EM-kilpailut tarjoavat jännittäviä hetkiä ja mahdollisuuden osallistua vedonlyöntiin. Muista aina nauttia vastuullisesti ja pitää hauskaa seuratessasi jalkapallon huipputapahtumaa ja asettaessasi vetoja.