Vuoden 2021 frisbeegolf tilastot

UDisc julkaisi jälleen (hieman päivitetyt) vuositilastot kuluvalle vuodelle. Melkoisen hiljaisempi vuosi kuin edellinen, mutta kyllä sitä on hieman tullut kehitystäkin, vaikkakin kierroksia tuli pelattua liki puolet vähemmän. Uusia ratoja sen sijaan löytyi huomattavasti ensimmäistä kautta enemmän! Ja lisää tulee. Tilastojen pisin heitto kummastuttaa, sillä omasta UDiscistä moista ei löydy. Pisin mitattu heitto on 108m ja sekin Corvettella. Pisin F Model S heitto taas on vain 49m (Lähäri sisään, tietty).

Kauden ensimmäinen holari

Hole in one 2021

Kaikessa tohinassa unohtui kirjoittaa tämän kauden ensimmäisestä holarista tänne blogin puolelle. Tämä ihmeellinen onnenkantamoinen tapahtui tällä kertaa Herusten Frisbeegolfradan kolmannella väylällä jo torstaina 10.6.2021. Mielestäni erikoista on se, että kyseinen väylä on täsmälleen yhtä pitkä kuin edellisellä kerralla eli 68m (Ainakin UDiscin mukaan). Kiekko toki on eri oltuaan ekalla kerralla Innovan Corvette ja tällä kertaa Tern. Mutta kaikesta päätellen, 68 metriä on aika optimi väylän pituus allekirjoittaneelle.

Lisää aiheesta seuraavalla kerralla ;)

Fribakausi 2021 avattu

Hevonlinna


Itseasiassa Hevonlinna oli kauden viides kierros, mutta oikeastaan tämä oli ensimmäinen missä väylät olivat (yhtä lukuun ottamatta) kesäkunnossa. Kävimme Mikan kanssa Hevonlinnassa ensimmäisen kerran syksyllä, mutta itse en pystynyt silloin heittämään täyttä kierrosta selkäongelmien takia. Asia jäi vaivaamaan, ja eteenkin väylä 16 jäi mieleen sellaisena, mikä olisi todella hieno päästä heittämään. Oli todella hienoa ottaa Pirkko tällä väylällä.

Hevonlinna #16

Kierros lopulta +9 eli ei mitenkään kovin kaksinen tulos, mutta erittäin hieno rata! Tänne tullaan varmasti uudelleen tänä kesänä, vaikka matkaa onkin toista sataa kilometriä. On sen arvoista, ehdottomasti. Suosittelen kokeilemaan!

100 fribakierrosta tälle kesälle

Hunnarin huipulla


Tänään vietettiin kesän toista Fribapäivää. Liikkeelle aamukymmeneltä ja nokka kohti Forssaa. Ensimmäiseksi tutustuttiin Hunnarin rataan. Aivan erinomainen rata kerta kaikkiaan, vaikka nousuja ja laskua reitille tavallista enemmän tulikin. Radan arvosteluissa mainittu ”Suomen rankin kierrettävä” tuntui silti pahasti liiotellulta. Mielyttävä rata kiertää.
Päivän toiseksi kohteeksi valikoitui Jokioisten rata, ja se niin ikään varsin erinomainen tuttavuus. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, vaikka onkin melko tiukka metsärata.
Sitten hieman purtavaa ja päivän viimeinen rata löytyi Tammelasta. Hieman kaksijakoinen mutta erinomainen sekin. Oli hienoa puistoväylää ja tiukkaa metsäpilliä sopivassa suhteessa.

Samalla saatiin täyteen 100 pelattua kierrosta (23 eri rataa) tälle kesälle:

Askeleita ja noustuja kerroksia päivälle tuli ihan riittävästi: