Roopen “kohtaus”

Alkuillasta Roope alkoi miukua aivan kuin hänellä olisi jotain hätää ja koskettaessa aristeli vatsaa ja rintaansa. Roope käyttäytyi muuten normaalisti, mutta valitteli vähän väliä. Hiljalleen roope alkoi hakeutua rauhallisempaan paikkaan loikoilemaan, edelleen jatkaen valittamista.

Epäilimme aluksi, että Roopella olisi vatsa kovana, joten annoimme hieman ruokaöljyä ruiskulla. Tilanne ei siitä ainakaan parempaan suuntaan muuttunut, joten soittelimme Roopen kasvattajalle ja kyselimme sieltä ohjeita. Roope myös läähätti aika ajoin vaikka mitään aihetta läähättämiselle ei ollut. Lisäksi huulten nuoleminen antoi viitteitä pahoinvoinnista.

Kasvattajan kanssa keskusteltuamme aloimme hieman epäillä Roopella todetun irrallisen miekkalisäkkeen painavan Roopen rintaan. Soitimme Espoon Eläinsairaalaan ja konsultoimme lääkärin kanssa tilanteesta. Saimme ohjeeksi odotella tilanteen kehittymistä ja katsoa meneekö Roopen tila huonommaksi.

Roope kuitenkin alkoi illan mittaan näyttää paremmalta ja valittaminenkin loppui. ”Kohtausta” kesti noin kaksi tuntia ja Roope alkoi näyttääkin paremmalta, joskaan normaalia riehumista ei illan aikana vielä kyllä tapahtunut.

Päätimme tarkkailla tilannetta ja katsoa aamulla onko Roope aiheellista viedä lääkärille.

Aamusella Roope oli miltei entisensä, eikä eilisestä kohtauksesta ollut merkkiäkään. Roope ei enää valittanut eikä aristanut rintaansa, joten tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Päätimme ottaa asian puheeksi seuraavalla lääkärireissulla, ja konsultoida siitä, että pitäisikö Roopen miekkalisäke poistaa.

Tagged . Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.