Vantaan näyttely

Vantaalla järjestettiin viikonloppuna Uudenmaan Rotukissayhdistyksen 4. ja 5. kansainvälinen kissanäyttely, joista osallistuimme tällä kertaa ainoastaan sunnuntain näyttelyyn. Näyttelystä muodostui siperiankissojen näyttelyjen näyttely kun paikalla olleista viidestä siperiankissasta neljä pääsi paneeliin Roope mukaan luettuna. Lisäksi Heli Materon Taimyrin Athene pokkasi palkintoja oikein roppakaupalla. Aluksi Athene valittiin paneelissa kategorian parhaaksi aikuiseksi äänin 5-0-0-0-0, jonka jälkeen se vielä valittiin epäviralliseksi näyttelyn parhaaksi aikuiseksi yli 50% äänienemmistöllä juhlanäyttelyn kunniaksi. Lisäksi Athene pokkasi vielä jonkin sortin kunniapalkinnon.

Roope sai arvostelussaan kehuja maasta taivaisiin, ja tuomari kehui erityisesti Roopen päätä ja ulkonäköä yleensä. Ainoa miinus Roopelle tuli liian pehmeästä turkista, koska siperiankissan turkin tulee olla karheahko. Turkin parantamiseksi Roope ”joutuu” tulevaisuudessa viettämään enemmän ja enemmän aikaa ulkona. Tämä tarkoittanee sitä, että ensi kesäksi suunniteltu kissahäkki rakennetaankin jo tänä syksynä.

Roopella oli vastassa Tuomarin Paras -valinnassa ragdoll, norjalainen metsäkissa, pyhä birma ja maine coon. Ensin tuomari (Bjarne Wikström) lähetti kotiin hieman huonosti käyttäytyneen norskin. Hetkeä myöhemmin saman kohtalon kokivat maine coon ja pyhä birma huonon turkkinsa vuoksi. Jäljelle jäi siis Roopea vastaan enää ragdoll, jonka turkin tuomari sanoi olevan liian karhea. Todettuaan pitävänsä siperiankissoista hitusen enemmän, tuomari passitti ragdollin kotiin ja Roopen paneeliin ensimmäisen CAPIB-sertifikaatin kera. Valinnan aikana Roope käyttäytyi aivan fantastisen hienosti, ikään kuin olisi tiennyt mitä oli tapahtumassa. Allekirjoittaneelle tämä tietää sitä, että jatkossa joudun saan pitää Roopea aina Tuomarin Paras -valinnan aikana.

Paneelissa Roopen mahdollisuudet olivat käytännössä olemattomat liian pehmeän turkin vuoksi, ja voiton korjasi ennenkin mainetta niittänyt pyhä birma.

Bookmark the permalink.

5 Responses to Vantaan näyttely

 1. Ola says:

  Eiks tuo häkki kannattaisi hommata vasta sitten kun ikkuna, ovi- ja kattoremppa on tehty. Joutuisit purkamaan häkin remontin tieltä. Toisaalta jos purkutyö on helppo niin sittenhän sillä ei juur väliä ole.

 2. Jarno says:

  Kyllä juu, tosin siitä nyt ei sitten ole vielä mitään tarkkaa tietoa milloin tuo tulee tapahtumaan. Tälle syksylle tuskin lähden häkkiä rakentamaan ellen sitten tee tosiaan aivan sellaista tilapäisratkaisua. Pitää ainakin odotella auton ”tuomion” yli, että näkee kuinka iso konkurssi siitä tulee ja pitääkö sitten kaikki mahdollinen ja mahdoton tehdä säästämisen eteen.

 3. Ola says:

  Autostahan tulee maksimissaan omavastuun verran…sen yli et pääse kirveelläkään :-)

 4. Jarno says:

  Juu tavallaan juuri noin, mutta sitten pitää huomioida se, että jos auto menee lunariin (tuskin) on edessä uuden hankinta ja lunarirahoilla ei saa kovin kaksista autoa. Toinen huomioon otettava asia on, että jos auto on korjattavana vaikkapa sen 5-8 viikkoa (työjonon koko selviää huomenna), auton vuokraaminen siksi aikaa maksaa mansikoita ja siihen ei millään muotoa ole varaa. Onneksi Sami hyvää hyvyyttään lainasi autoa nyt viikoksi kulukorvauksia vastaan.

 5. Ola says:

  Niin joo…enpä ottanut noita välillisiä kustannuksia huomioon. Mikäpä sitä olisi yleisillä mentäessä jos vain kustannus ja ajankäyttö (odottamiset sun muut) niissäkin olisi järjellisellä tasolla….nää on just näitä täällä jumalan selän takana asumisen varjopuolia. Jos ei autoa ole niin aina menee hiukka hankalaksi tuo kulkupolitiikka.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.