On se kyllä ikävää kun asunnoissa on näitä mukavuuksia

Joopa joo… Sain taloyhtiöltä laskun laajakaista maksusta vaikka minulla ei taloyhtiön laajakaistaa ole vaan oma ADSL liittymä. Ilmeni, että kyseinen liittymä raksuttaa maksua irtisanomiseen asti eikä pois muuttanut asunnon myyjä ole liittymää irtisanonut. Itse en ole missään vaiheessa liittymää ottanut/hyväksynyt eikä missään vaiheessa minulle ole ilmoitettu tälläisen liittymän kuuluneen asuntokauppaan.

Mielenkiintoista..


No, ilmoitin sitten isännöitsijälle asiasta sekä myös sen, etten aio kyseistä laskua maksaa. Kommentti oli että maksettava on kun sitä liittymää ei ole irtisanottu tai muuten maksu jaetaan kaikille muille osakkeen omistajille joilla liittymä on. Kun sitten ihmettelin tätä liittymää ja miten se voi minulla olla ilman suostumustani sain kommentiksi ”On se kyllä ikävää kun asnunnoissan on näitä mukavuuksia”. Heh ;-)

Saas nähdä mihin tämäkin kääntyy, sillä laskua en aio maksaa.

Bookmark the permalink.

5 Responses to On se kyllä ikävää kun asunnoissa on näitä mukavuuksia

 1. Miia says:

  No jopas! Ei muuta kuin laskua myyjälle vaan. Oma mokansa kun on jättänyt irtisanomatta. Eri asia, jos olisi edes maininnut moisen ”mukavuuden” olemassaolosta.

 2. Jarno says:

  Varsin kiva ylläri juu.. pitää heti kotiin päästyä ottaa asiakseen lukea kauppakirja ja muut prujut…

 3. Raine says:

  piti ihan tarkistaa kalenterista ettei ole aprillipila =) syvältä tuommoinen kun taloyhtiö alkaa ahdistelemaan ja joudut nyt sitten käyttämään aikaa ihan tyhjänpäiväiseen.

  entiselle asukkaalle toi lasku tuosta menee jos ei ole kauppakirjassa erikseen muusta mainittu. jos teidän taloyhtiössä laajakaistan käytöstä tehdään erillinen sopimus niin tuo sopimushan sitoo vain ko. sopimuksen osapuolia. se on sitten taloyhtiön ja sen entisen asukkaan ongelma selvitellä tapausta. ihan selvä juttu.. ei tuossa ole mitään epäselvää.

  esim. sähkösopimus, ADSL liittymä, puhelinliittymä jne. ovat hyviä esimerkkejä vastaavasta sopparista. vaikka minä kuinka haluaisin että joku erikseen mainitsematon osapuoli maksaisi mun sähkölaskun niin kyllä se lasku vain minun maksettavaksi jää vaikka asunnon myisinkin.

  ei taida saada lain voimaa semmoinen sopimus jolla yritetään velvoittaa joku kolmas osapuoli maksumieheksi toisten sopimista palvelusta.

 4. Ola says:

  Juu, ei tuota tarvitse maksaa. Vaikka kauppakirjassa todennäköisesti on maininta tyyliin, että ”Ostaja vastaa huoneistoon kohdistuvista maksuista hallinnan siirtymisen jälkeen” tjsp niin se ei koske tätä keisiä. Veikkaan, että sopimus ADSL-kööriin liittymisestä tehdään suullisesti, joten siitä tuskin on papereita täytelty…jos taloyhtiö hallinnoi liittymää jollain tapaa. Edellinen asukki on laiminlyönyt velvollisuutensa —> lasku siis sinne suuntaan. Rainella on mainittuna hyvät pointit.

  Miten nyt tuntuu, että kaikissa asunnonmyyjissä on jotain mätää.

  Nimim. kuluttajavalituslautakunnan papereita täytellessä varatuomarin puhelinnumeroa etsivä :-)

 5. Jarno says:

  Jeess.. tuli tarkistettua kauppakirjastakin, ettei siinä mitään mainintaa ole, joten homma menee joko yhtiölle tai edelliselle omistajalle. Jos ovat järkeviä isännöitsijän toimistolla niin eivät mulle asiasta enää mainitse ;-)

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.