Lentokenttä naapuriin?

Helsingin häätäessä Malmin lentoaseman mailtaan on yhdeksi uuden kentän sijoituspaikaksi ehdolla myös Lohja. Lehtitietojen mukaan todennäköisin sijoituspaikka olisi lähes naapurissa sijaitseva Nummenkylä. On toki vielä epävarmaa mihin kuntaan uusi kenttä tullaan sijoittamaan, mutta mikäli kenttä naapuriin rakennetaan tuo se mukanaan melkoisen määrän melusaastetta.

Lehtitietojen mukaan kentälle suunnitellaan 2000-2500 metriä pitkää kiitotietä, jolloin myös suuremmat matkustajakoneet voisivat käyttää sitä. Artikkelin mukaan kentälle kaavaillaan yleisilmailun ja koulutustoiminnan lisäksi tilaus- ja halpalentoja sekä mahdollisesti rahtiliikennettä. Lisäksi rannikon läheisyys mahdollistaisi kentän käytön puolustusvoimissa. Ei hyvä. Ei yhtään.

Asia voisi toki olla huonomminkin.
Lohjan kaupunginjohtajan mukaan kenttä toisi vetovoimaa koko alueella? No, helppohan sitä on tuollaista laukoa kun itse asuu jossain hevonvitun kuusessa, eikä joutuisi kärsimään lentokentän aiheuttamasta melusaasteesta pätkän vertaa. Vetovoimaa my ass. Kämpän arvo varmasti nousee ihan pilviin. Ihan varmasti.

Tarvii vissiin toivoa, että joku muu kunta voittaa kentän tai muuten tässä alkaa olla todellakin vitsit vähissä.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Lentokenttä naapuriin?

 1. Ola says:

  Kuten joku totesikin paikallisen yleisöosastolla: Lohjalle otetaan vastaan kaikki paska mitä Helsinki lykkää. Jätteet (Lohjalle tuleva kohuttu jätteenpolttolaitos) ja meluavat lentokoneet.

  Tunkekoot kenttänsä sinne minne aurinko ei paista, kele!

 2. MacLeod says:

  Pitäiskö hakea kunnallispolitiikkaan? Ei näemmä järjenlahjoja siinä hommassa tarvita…

  Iltalohjassa oli hieman erilainen kartta tuosta lentokentän sijoittamisesta. Samaan karttaan oli ympätty myös tämä tulossa oleva junarata, ja kas kummaa se taitaa myös kulkea meidän tontin läpi (voi olla, että sen on tarkoitus kulkea olemassa olevia kiskoja pitkin meidän tontin ohi, mutta kuvaa voi tulkita toisinkin).

  Tähän kaikkeen kun lisää vielä tulossa olevat kauppakeskukset, ideaparkit (Nummelaan tosin) ja niin edelleen, voidaan hyvin todeta ettei tartte pahemmin elätellä toiveita asunnon arvon noususta ainakaan.

 3. Faija. says:

  Olisi kannattanut pistää kartta mukaan, että ulkopaikkakuntalainen pystyisi hahmottamaan sen suunnitellun kentän sijaintia, verrattuna Muijalaan. Nyt on hyvin vaikeaa hahmottaa niitä mahdollisia haittoja. Onko se aivan uusi sijainti, vai Nummelan vanhan kentän laajennus? Lisää kommentteja, kunhan saan selville sen sijainnin. Terkut.

 4. Jarno says:

  Juu. Olisin laittanut kartan jos sellaisen olisin sähköisessä muodossa löytänyt, mutta en vielä tähän hätään löytänyt. Täällä on jotain kartantynkää alalaidan pdf dokumentissa.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.