Autot ja jälleenmyynti

Mietitkö koskaan autoa vaihtaessasi, tai uutta autoa ostaessasi, minkälainen tulee autosi arvo olevaan seuraavan kaupan yhteydessä? Monissa perheissä perheen auto tai autot ovat yksi suurimmista kulueristä kuukausittain ja siksi niitä kannattaisi myös pitää hyvässä kunnossa. Mitä asioita pitäisi huomioida, jotta siitä omasta autosta saisi mahdollisimman hyvän jälleenmyyntihinnan tai hyvityksen vaihtotilanteessa?

Pidä auton moottori kunnossa

Jokaisessa nykyaikaisessa autossa on jo tehtaalta asennettu pieni seuranta ohjelma auton tietokoneelle, joka kertoo kuskille/omistajalle, kun auton huoltoaika on edessä. Huoltoaika ei tarkoita sitä, että autossa olisi vielä mitään vikaa, huoltotoimilla vain varmistetaan, ettei niitä vikoja tulisikaan. Jos sitten on sellainen tilanne, että auto alkaa huutaa huoltotarvetta, mutta oma kassa on nollilla, niin voit aina hakea lainaa Saldo palvelusta. On parempi turvata autosi käytettävyys saman tien, kuin luottaa siihen, ettei mitään tapahdu.

Ei todellakaan kannata säästellä öljyjen vaihdossa tai tulppien tarkastuksessa sillä muutaman kympin säästö saattaa johtaa tuhansien eurojen moottorivikaan.

Muutenkin autosta kannattaa pitää huolta. Älä myöskään turhaan säästä autosi renkaissa, sillä huonokuntoiset renkaat ovat oikeasti turvallisuusriski niin talvella kuin kesällä. Opit sen viimeistään silloin kun joudut vesi- tai jääliirtoon ja huomaat, että autosi renkaiden kulutuspinta on niin kulunut, ettei ratin liikkeillä ole mitään merkitystä autosi kulkusuunnan kanssa.

Auton ajanmukaiset huollot pitävät huolta öljyjen lisäksi myös valoista ja jarruista, ja monista sellaisista asioista, joista me tavalliset auton kuljettajat emme tiedä mitään. Me olemme vain kuskeja, jotka ajavat autolla paikasta a paikkaan b, emmekä osaa pääsääntöisesti tehdä muuta autolle kuin tankata ja kenties ilmata renkaita – kaikki konepellin alla tapahtuva tarvitsee ammattilaisen apua.

Pidä autosi maalipinta kunnossa

Ensimmäinen asia, mikä autosta nähdään, on sen maalipinta. Se kertoo heti katsojalle, miten autosta on pidetty huolta. Miten sitten oman auton maalipintaa pitäisi vaalia? Yksinkertaisen tapa on pestä tai pesettää autosi tarpeeksi usein, ja se tarkoittaa useammin kuin kaksi kertaa vuodessa. Nykyään on tarjolla paljon palvelukokonaisuuksia, joissa voit ostaa kuukausipaketin hintaa x euroa ja käydä pesettämässä autosi niin useasti kuin vain jaksat, nämä ovat niitä palveluita, joista autosi ja tuleva auton ostajasi kiittävät.

Uuden auton ostajan kannattaa myös miettiä pinnoitteen hankkimista autolla ja auton pohjaosien ruosteenestokäsittely. Näissä kannattaa myös aina ajatella sitä auton vaihtohetken hyötyä, ei ainoastaan sitä, että autosi oikeasti näyttää paremmalta, kun sen pinnoista on pidetty huolta.

Hyvin pesty auto on myös itselle paljon kivempi sekä katsella että käsitellä – et turhaan likaa takkiasi tai housujasi auton likaiseen pintaan, ja kavereitakin on mukavampaa kuljettaa puhtaalla autolla.

Älä tee näitä asioita autossasi

Jos autosi maalipinta on ensimmäinen asia, jonka potentiaalinen ostaja näkee, ja ensimmäinen asia, joka kuullaan on autosi moottorin ääni, niin siinä välissä on se ostaja istahtanut autoon ja kokenut ensivaikutelman autosi sisätiloista. Ovatko ne siistit, haiseeko autossa jokin, vai onko kaikki siistiä ja kunnossa?

Ensinnäkin jos tupakoit, älä koskaan tupakoi autossa, sillä tupakansavu jättää sekä väriä että hajuja autoon ja varsinkin pitkäaikaisen tupakoinnin jälkien pois saaminen autosta on melkoisen mahdotonta. Älä siis tupakoi autossa. Älä myöskään käytä autoasi roskien välisijoituspaikkana vaan tyhjennä roskat aina suoraan roska-astioihin, äläkä myöskään syö autossa. Auton sisäpinnat imevät hyvin kaikki tuoksut, joten kannattaa välttää sellaisten asioiden tekemistä autossa, mikä johtaisi auton sisätilojen heikentymiseen. Esimerkiksi tupakan stumpit, kuuma tupakka, ja tupakansavu, ruoan rasva ja limonadien sokeri ovat erityisen haitallisia autosi penkeille.

Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.