Suosikki ulkoiluaktiviteetit

Suosikki ulkoiluaktiviteetit

Paljon tulee täällä blogin puolella puhuttua kissoista, autoista, pokerista ja salibandystä. Joku voisi luulla, etten muuta teekkään, mutta aika paljon sitä tulee loppujen lopuksi harrasteltua. Ajattelin jakaa näitä ideoita tännekin, jos joku muu kamppailee vapaa-ajanviettoon liittyvien ideoiden parissa. Varautukaa kuitenkin siihen, että osa näistä on suhteellisen yleisiäkin harrastuksia.

Tykkään aktiivisesti harrastaa erilaisia asioita ja moni teistä jo tietääkin, että pokeri on yksi niistä. Tykkään pelata erilaisissa turnauksissa, mutta vastapainoksi ulkoilu on minulle tärkeää. Kun saa vähän happea aivoihin ja keuhkoihin, kulkee ajatuskin paljon paremmin. Kissojen kanssa tulee vietettyä toki lisäksi paljon aikaa, mutta minulla on muutama ulkoiluun liittyvä lemppari, jotka eivät sisällä kissoja eikä pokeria!

UnsplashFrisbeegolfia voi pelata talvisinkin!

Frisbeegolf

Monelle tuttu, mutta monelle hyvin vieras harrastus. Frisbeegolf on suhteellisen uusi harrastus, tai siltä se ainakin tuntuu – se johtunee siitä, että harrastus on viime vuosina kerännyt enemmän ja enemmän harrastajia piiriinsä. Oikeasti laji on kuitenkin Suomeenkin saapunut jo 80-luvulla, joten en sitten tiedä, kuinka uudeksi harrastusta voi kutsua. Frisbeegolfin säännöt ovat yksinkertaiset. Siinä on siis sama periaate, kuin normaalissakin golfissa – tarkoitus on päästä rata alusta loppuun mahdollisimman vähillä heitoilla. Radat ovat yleensä hyvin metsäisilläkin alueilla ja niiden tarkoitus on tuoda pelaamiseen haastetta. Oksia sun muita ei siis kannata eikä edes pidä lähteä taittelemaan pois tieltä. Jos täysin oikein muistan, en itsekään ole pelannut yhdelläkään radalla, jolla oksia ja puita ei tiellä olisi ollut.

Salibandy

En voi jättää salibandyä mainitsematta ja innoissani pakko mainita se tässä jo toisena. Salibandy mielletään usein sisällä pelattavaksi lajiksi, mutta minä kyllä vetelen pihalla heti kun maa on kuiva keväällä. On mukava harjoitella lyöntejä ulkona ja nauttia samalla ulkoilmasta. Ja kyllähän salibandy on ihan kadulla pelattava laji, Suomessakin järjestetään katusählyn SM-kisat! On myös olemassa siirrettäviä alustoja, joilla on mielettömän hyvä pelata. Niitä ei tietenkään välttämättä itseltä kotoa löydy, ei ainakaan meiltä, mutta salibandyseuroilla saattaa niitä hyvinkin olla. Joskus olen niillä päässyt pelaamaan ja voin kyllä rehellisesti sanoa, että parempaa alustaa saa hakea. Se tuntuu tosi pehmeältä polville ja nilkoille, mikä on urheilijalle tietenkin aina mukava asia.

Maastojuoksu

Juokseminen on minulle henkilökohtaisesti joskus tuntunut vähän vastenmieliseltä puuhalta ja olen monesti toivonut, että pitäisin siitä enemmän, kuin oikeasti pidän. Yhden lenkin jälkeen metsässä pururadalla kuitenkin selvisi, että toden totta pidänkin juoksemisesta – asfaltilla juokseminen ei vain ollutkaan minulle se sopiva tapa! Metsässä ja pururadalla juokseminen tuntuu jaloille mukavammalta ja luonnossa juokseminen jotenkin vain tuntuu miellyttävämmältä kuin talojen keskellä asuinalueilla tai kaupungissa juokseminen. Jos siis tuntuu siltä, että juoksu-urasi ei ole ottanut tulta alleen, suosittelen kokeilemaan eri ympäristöä ja antamaan harrastukselle uuden mahdollisuuden. Lisäksi hyvät juoksukengät ovat kaiken A ja O. Kipeytyvät polvet vievät nopeasti motivaation mukanaan.

Unsplash

Uiminen

Uiminen on siitä hyväksi, että se tuntuu työstävän koko vartaloa ja erilaiset lihasjäykkyydet katoavat sen sileän tien, kun pääsen uimaan. Talvisin yritän uskaltautua avantoon ja pyrinkin aloittamaan avannossa käymisen jo varhain syksyllä – tai toisin sanoen, jatkan sitä vain kesänkin päätyttyä. Muuten saattaa olla hieman shokeeraavaa hypätä jääkylmään veteen keskellä tammikuun paukkupakkasia. Kun totuttelee kylmempään veteen pikkuhiljaa, ei ero ole niin valtavan suuri. Uinti piristää tosiaan kummasti ja tekee hyvää kropalle, joten en voi olla muuta kuin suosittelematta sitä kaikille, etenkin erilaisista lihasjumeista kärsiville.

Pixabay

Luontobingo

Tämä on hieman luovempi ulkoilmaharrastus ja monelle ehkä suhteellisen uusi. Tämä sopii varmasti kaikille, jotka nauttivat luonnosta ja ulkona liikkumisesta. Tarkoitus siis on, että keräätte bingoruudukkoon erilaisia luonnosta löytyviä asioita, eläimiä, kasveja ja muuta sen sellaista. Tämä sopii erinomaisesti myös lapsiperheille ja ehkä se saa lapsetkin innostumaan enemmän ulkoilusta. Ihan googlettamalla voi löytää joitain bingoruudukoita, jotka voi sitten vaikka kotosalla tulostaa.

Ulkoilmajumpat

Etenkin kesäaikaan erilaiset hyvinvointikeskukset ja kuntosalit järjestävät normaaleja tuntejaan ulkosalla sillä menetelmällä, että ne ovat avoinna myös niin sanotusti ulkopuolisille. Sinun ei siis tarvitse välttämättä kuulua esimerkiksi kyseiselle salille, vaan voit siitä huolimatta osallistua tunneille. Itse olen silloin tällöin tykännyt käydä puistojoogassa ja joillain kuntosali tyyppisillä tunneilla. Kannattaa tsekkailla oman kaupungin joogakeskukset ja kuntosalit ynnä muut sellaiset läpi. Niistä saa oikein kivaa vaihtelua ja on mukavaa urheilla ulkona kesällä, kun Suomen kesä on kuitenkin melko lyhyt!

Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.