Koti vai teatteri?

Sain kaverilta (kiitos Ola) vinkin, että Hämeentien radiossa olisi etsimäni viritin/vahvistin ja haluamani kaiuttimet tarjouksessa, joten marssimme liikkeeseen sisään keskiviikkona. Mukaan tältä reissulta tarttui Yamaha RX-V640RDS viritin/vahvistin sekä Pioneer DV-360-S DVD-soitin. Kotiteatterin kaiuttimet vien vasta uuteen kotiin, joten ne odottelevat myymälän varastossa sopivaa ajankohtaa. Valitsin kaiuttimiksi Wharfedale Diamond 7.2 Anniversary malliston 5 kaiutinta höystettynä Diamond 8 keskikaiuttimella. Hankkimatta jäi enää Subwoofer, ja kunhan löytyy sopiva tarjous Audio Pro B 1.35 subbarista, hoituu sekin asia kuntoon.
Lisätty 02.08.2004: Hankittiin myös Audio Pro B 1.35 Subwoofer täydentämään setti. Samaan rahaan tuli kaupan tekijäisinä JVC:n hifikuulokkeet (en vielä tiedä sen tarkemmin mitkä).
Kaiuttimet tulen sijoittamaan uudessa kodissa joko katto- tai seinäkiinnityksellä katon rajaan subbaria ja keskikaiutinta lukuunottamatta. Saapa nähdä kuinka kauan kestää ennenkuin digiboksi ja töllö menee vaihtoon ;-).

Heinolan asuntomessut

Käväisimme Miran ja Jonnan kanssa kääntymässä Heinolan asuntomessuilla sunnuntaina. Reissu itsessään oli erittäin onnistunut vaikka Heinolassa hieman vettä ropisikin niskaan juuri silloin kun olimme kävelemässä autolta messupaikalle. Itse messuilla ollessamme ei vettä taivaalta enää tullut uhkaavasta jyrinästä huolimatta.

Omasta mielestäni messujen parasta antia olivat rantaan rakennetut omakotitalot (erityisesti Aurora) messuilta löytyneen älytalon ohella. Älytalon järjestelmä kuinkin varasti suurimman huomioni, olenhan ollut aikeissa osan vastaavasta järjestelmästä rakentaa myös tulevaan kotiimme (tarkemmin tästä suunnitelmasta myöhemmin kirjoitettavassa artikkelissa).

Mukaan messuilta tarttui lähinnä rakennus/remontti opas+dvd sekä pieni kotikäyttöön tarkoitettu käsisammutin (spray-pullo). Kokonaisuutena reissu oli erittäin onnistunut ja suosittelen käymään 13 euron hintaisesta pääsymaksusta huolimatta.

Messualueelle voit kurkistaa reaaliajassa klikkaamalla tästä. Nettikameraa ylläpitää PHP (Päijät-Hämeen Puhelin Oyj)

Viirulla menee hyvin

Käytiin Miran kanssa eilen moikkaamassa Viirua mutsin luona. Neiti näytti nauttivan olostaan uudessa kodissa täysin siemauksin, eikä koti-ikävästä ollut tietoakaan.

Vierailun kunniaksi kävimme Viirun kanssa tekemässä tutkimusmatkan mutsin parvekkeelle, jonne Viirua ei ole aikaisemmin päästetty johtuen parvekkeen kaiteiden isoista raoista joista kissa helposti mahtuisi läpi ja parveke sijaitsee neljännessä kerroksessa. Viiru tutki paikkoja parvekkeella tietysti innokkaasti, ja kääntäessäni hetkeksi selkäni, Viiru otti ja katosi. Ehdin tietysti jo hieman huolestua, koska olin varma ettei Viiru mitenkään voinut ohittaa minua parvekkeen ovella, ja pelkäsin että kissa on ottanut ja pudonnut. Hetkeä myöhemmin huomasin, että Viiru oli jotenkin onnistunut menemään naapurin parvekkeen puolelle ilmeisesti parvekkeiden välissä olevan lasiseinän alitse.

Oli siinä sitten ihmettelemistä, ja ehdin jo käydä soittamassa naapurin ovikelloakin päästäkseni käymään heidän parvekkeellaan, mutta Viiru tomerana tyttönä tuli takaisin omalle parvekkeella samaa reittiä mistä oli mennytkin. No, tulipahan ainakin seikkailtua – sano.

Seikkailuista rauhoituttuaan Viiru kömpi omaan nukkumapaikkaansa, ja ihmiset siirtyivät pelaamaan Canastaa jonka tietysti allekirjoittanut hoiti kotiin (tosin vasta viho viimeisessä erässä) ;-) Olipas hauskaa, ja täytyy tulla toistekin voittamaan pelaamaan.