Postia Louisilta

Päivän hyvät uutiset eivät loppuneet pyörän rengastukseen, vaan kotona odotteli postin ilmoitus noutovalmiista paketista. Noudettu paketti sisälsikin uutukaisen Schuberth S1 -kypärän Louisin 900-sivuisen katalogin kera. Paketti oli kestänyt reissun hyvin, eikä siinä ollut minkään sorttisia kolhuja tai ruhjeita matkalta. Kypärää toki oli heti päästävä testaamaan ja mieluisaksi yllätyksekseni havaitsin kyseisen mallin olevan varustettu allekirjoittaneelle mieluisalla pikalukolla epäkäytännöllisten nauhaviritelmien asemasta. Loistavaa!

Toimituksessa pieni viivästys

Ostaessani pyörän Moto-Raumasta sain neuvoteltua hintaan mukaan uuden takarenkaan, toimituksen kotiin ja venttiilikopan kannen alalaidassa olleen öljyvuodon korjauksen. Soittelin sovitusti tänään Moto-Raumaan sopiakseni pyörän toimituksen yksityiskohdista. Pyörän toimituksen kanssa oli sen verran ongelmia, ettei sovittu firma ajakaan tätä kautta Helsinkiin, joten pyörä lähetettäisiinkin toisen kuljetusfirman kautta, mutta pyörä lähtisikin vasta päivää myöhemmin matkaan.

Pyörän öljyvuoto oli korjattu, uusi eturengas vaihdettu ja pyörä pakattu lavalle kuljetusta varten… … … ”Piti muuten olla takarengas” sopersin puhelimeen ja tovin hiljaisuuden jälkeen mukavaksi huomattu myyjä vastaa; ”Perhana, niin olikin… joo… takarengas. … No, me vaihdetaan se vielä tässä ennen kuin pyörä lähtee matkaan. Menee tuo eturengas nyt sitten mun piikkiin.

Melkoisen reilua, sanoisin.

Päätöksiä Sissin osalta

Sissi

Sissille on nyt alustavasti varattu leikkausaika Yliopistolliseen eläinsairaalaan 21.03.2007. Leikkauksessa Sissin kilpirauhanen poistetaan, ja toivoaksemme Sissin ylikierroksilla käynyt elimistö rauhoittuu. Kilpirauhanen on peittänyt paljon Sissin muiden sisäelimien arvoja, joten leikkauksen jälkeen jää nähtäväksi kuinka pahasti Sissin elimistö todella on kärsinyt tästä ylikierroksilla käymisestä.

Leikkaus itsessään ei ole aivan riskitön. Ei ole varmuutta siitä, kestääkö Sissi leikkauksen vaatiman nukutuksen, ja että onnistuuko leikkaus poistamaan kilpirauhasen kudokset kokonaan. Jokatapauksessa on todennäköistä, että Sissi joutuu jatkossa saamaan lääkitystä kilpirauhasen vajaatoimintaan, mutta se ei ole samalla tavalla elimistöä haittaavaa kuin liikatoiminnan lääkitys. Lisäksi Sissi saanee tarkan vitamiini- ja ruokavalion.