Canal Digital brgl

Muutaman vuoden vanha Canal Digitalin Sagem HD PVR 101-ST boksimme on viime päivät ryppyillyt oikein kunnolla. Laitetta päälle laitettaessa näyttöön tulee virheilmoitus p603, joka sitten vaihtuu er07:ksi. Virtapiuhan kanssa kikkailu saa laitteen satunnaisesti käynnistymään, mutta silloin laite herjaa jatkuvasti katselukortin puuttumisesta tehden television katselusta täysin mahdotonta. Pikainen googletus antaa syyn epäillä boksin olevan rikki. No, ei muutakuin soitto asiakaspalveluun…

Asiakaspalvelusta kerrottiin, että luultavimmin boksin muuntaja on rikki ja että kannattaisi vaihtaa uuteen, parempaan HD PVR boksiin (ADB HD PVR 5720SX). Laitteessa olisi tuplasti tallennustilaa vanhaan verrattuna ja ennenkaikkea se olisi samalla seuraavan sukupolven boksi. No, houkutusta lisäämään boksin saisi edulliseen 239 euron hintaan (toki siihen lisätään köh-kohtuulliset-köh 60 euron toimitusmaksut). No, en ihan heti halua upottaa 300 euroa digiboksiin toista kertaa muutaman vuoden sisällä, joten kyselin muita vaihtoehtoja. Selvisi, että saan uuden muuntajan vanhaan digiboksiin 25 euron hintaan, mutta että ne (kyten kyllä uudet boksitkin) lähetetään keskusvarastolta Ruotsista. Toimitusajaksi kaavailtiin viikko. Harmillisesti muuntajaa saati uutta digiboksia ei saa mistään paikalliselta toimittajalta, joten ei auta kuin odottaa.

Uusi digiboksi saa nyt odottaa josko tuo muuntaja korjaisi tilanteen… Samalla on huomannut itsestään tulleen varsin televisioriippuvaisen, vaikka luulin etten katso töllöä juuri ollenkaan ;)

Edit 7.1.2014 @ 20:00 – Muuntaja tuli tänään postissa ja korjasi ongelman. Tarvii kerrankin antaa Canal Digitalille pisteet erittäin nopeasta toiminnasta!