Pöydästä asiaa

Pokeripöytää kasaamaan (kuvassa tosin on se kaverin pöytä)

Pokeripöytää (kuvassa tosin se kaverin pöytä)

Oman pokeripöydän rakennusprojekti alkaa toden teolla olla loppusuoralla. Kaikki materiaali on haalittu kasaan pikkuhiljaa (onhan tässä jo vierähtänyt muutama vuosi), ja nyt on jäljellä enää kasaus. Muutama ongelmakohta on vielä ratkaistavana, kuten ledien kiinnitys railin korotuspaloihin, itse railin korotuspalojen kiinnitys sekä plexin kiinnitys näihin korotuspaloihin. Naapurin Make on ollut korvaamaton apu pöydän rakentelussa niin puuosien sahauksesta pelialueen kankaan kiinnitykseen. Sen jälkeen projekti on edennyt varsin hitaasti mutta varmasti kohti valmistumistaan. Tällä hetkellä pöydän pohja on valmis, reili on petsattu ja vahattu ja korotuspalat sahattu.

Seuraavaksi pähkäillään reilin korotuspalojen kohtalo. Niihin on sahattu lovi ledilistaa varten ja suunnitelman mukaisesti korotuspaloihin kiinnitetään plexi racetrackin ja reilin väliin. Plexit ovat kirkkaat, joten niihin pitää lisäksi kiinnittää vielä pinnoite ledien tuottaman valon hajauttamiseksi tasaisemmin pelialueelle. Nämä toimenpiteet pitäisi sujua kyllä ilman ongelmia, niiden aika tulee vasta siinä kohtaa kun mietitään miten vinyyli saadaan reiliin kiinni siten, että reili saadaan nätisti kiinni korotuspaloihin ja siten itse pöytään. Vinyyliä ei voi venyttää ulkoreunalla kuin reilin yli, joten ulkoreunaan pitää kehittää vielä joku vaneri tai jokin vastaava pinnoite. Näillä näkymin reili on tarkoitus kiinnittää siten, että korotuspaloihin porataan pari reikää ja koko paketti ruuvataan lopuksi alhaalta ylös.

Kun reili lopulta saadaan paikoilleen jää jäljelle enää pelialueen ja racetrackin kiinnitys pöydän pohjaan niin ikään alhaalta ylöspäin kiristettävillä ruuveilla. Tämä sen vuoksi, että pelialue voidaan tarvittaessa irrottaa ja esimerkiksi päällystää uudelleen jos kangas ottaa jossain vaiheessa siipeensä. Kangas on amerikkalaista Speedcloth kangasta, jonka pitäisi hylkiä likaa ja nesteitä varsin mallikkaasti. Lopullinen koe toki suoritetaan siinä vaiheessa, kun joku ensimmäisen sidukan tai olusen pelialueelle kaataa. Saapa sitten nähdä onko se tämän pöydän osalta pöydän omistaja niin kuin se oli kaverin pöydän kanssa (ok, taisi olla olutta se).

Nyt tarvitaan enää se viimeinen silaus motivaatiota, että homma saadaan kasaan. Plexin kiinnityksessä tarvitaan vielä toinen käsipari avuksi, mutta siihen on alustavasti palkattu jo naapurin Make sikäli kun hänen aikatauluihinsa homma sopii. Sitten pehmuste reiliin ja vinyyli kääreeksi. Jos homma menee suunnitelman mukaisesti, ei loppukasaukseen pitäisi vierähtää kuin yksi viikonloppu. Koko komeus kiinnitetään vielä tarkoitusta varten ostettuun ruokapöytään jonkin sortin pidikkeillä niin, ettei ruokapöytään itseensä tule mitään näkyvää. Sitten vaan sopivat tuolit ja pelit pystyyn.

Jossain vaiheessa pitää vielä kasata koko pöydän kasausprojekti omaksi sivukseen muutaman kuvan koristamana sikäli mikäli jaksaa moiseen urakkaan vielä ryhtyä. Pöydän lopullista valmistumista odotellessa aikaa voi viettää sitten vaikka netticasino pöydissä.