Spark of Insanity

Eilen viimeinkin koitti aika Jeff Dunhamin Helsingin keikalle, eikä kaveri kovista odotuksista huolimatta pettänyt yleisöään. Järjestelyissä sen sijaan olisi ehkä ollut hieman toivomisen varaa, silllä hieman omituisesti asiat oli hoidettu.

Lipussa liki, että homma alkaa klo 20:00, ja saavuimme paikalle suunnilleen kolme varttia ennen tapahtumaa, ja valtaosa yleisöstä oli jo paikalla. Kun paikoille sitten päästiin ja kello lähestyi kahdeksaa alkoi tapahtua. Ensin joku powerpoint -tyyppinen esitys aiheeseen liittyvistä faktoista ja Walterin vastauksia erilaisiin elämää (lähinnä avioliittoa) koskeviin kysymyksiin. Sitten valot pois ja yleisö jo ehti innostumaan, mutta oli vasta lämmittelyn vuoro. Lavalle erinomaisen setin vetänyt ”The Guitar Guy” eli Brian Haner. Kaveri otti yleisön mallikkaasti, ja veti hienoa settiä suunnilleen parikymmentä minuuttia.

Sitten se ihmetys järjestelyistä, eli valot päälle ja ilmoitus, että pidetään 20 minuutin tauko, mutta tulkaa 15 minuutin päästä takaisin… Ja noin puoli tuntia tästä varsinainen show pääsi vauhtiin.

Jeff veti mahtavan setin vaikkakin melko odotetun kaavan mukaisesti. Vitsailtuaan ensin itsekseen, saivat vuoronsa showssa Walter, Achmed, Peanut ja Jose … sekä Encorena viellä Bubba J. Jotenkin olisi ollut kiva nähdä myös Melvin, Spark of Insanity kiertue kun kuitenkin oli kyseessä, mutta eihän sitä toki kaikkea pysty mahduttaamaan parituntiseen rypistykseen. Keikka tosiaan kesti melkein klo 23:00 asti Jeffin aloitettua melko tarkkaan klo 21:00. En muista milloin olisin viimeksi nauranut yhtä paljon kuin noiden kolmen tunnin aikana (lämmittelyssäkin sai nauraa kunnolla). Hyvin oli selvitetty taustoja ja vitsit hiottu pitkälti Suomessa toimiviksi, vaikka oli siellä toki pari sellaista mitä yleisöön ei oikein uponnut, lähinnä Amerikkalaisiin tuotemerkkeihin liittyvää läppää, mutta siitä viis.

Aivan hemmetin hyvä keikka, ja voi olla varma että seuraavalla Suomen keikalla hommaan hieman paremmat paikat varaamalla liput ajoissa. Tarttuipa tapahtumasta mukaan myös Spark of Insanity DVD viimeinkin. Voisikin tilata loput DVD:t Amazonista.