Sissi sydänultrassa

Sissi

Sissi kävi nyt uudestaan Yliopistollisessa Eläinsairaalassa edellisellä käynnillä havaitun korkean verenpaineen kontrollissa. Samassa yhteydessä suoritettiin myös sydämmen ultraäännitutkimus ja käytiin läpi Sissin röntgenkuvien löydökset.

Valitettavasti uutiset eivät olleet kovin hyviä.

Sissin sydämmen vasemmassa eteisessä on jotani häikkää, ja sydänläppä vuotaa. Tästä kerääntyy nestettä keuhkoihin, joiden kapasiteetti on pudonnut miltei puoleen puolentoista vuoden takaisen leikkauksen yhteydessä otettuihin röntgenkuviin verrattuna. Sissi saikin lääkemääräyksen nesteenpoistoon sekä asperinia veritulppariskiä pienentämään. Riski veritulppaan ja sen myötä halvaukseen on varsin suuri. Lisäksi Sissillä on mahdollisesti kasvain rinnan alueella, joka omalta osaltaan painaa keuhkoja.

Ainoa positiivinen asia on, että Sissin verenpaine oli palannut normaaliksi, mutta sydänvian vuoksi lääkitystä jatketaan edelleen.

On toki selvää, että tämä kaikki tarkoittaa käytännössä Sissin jäljellä olevan ajan olevan vähissä. Todennäköisesti puhumme ennemmin viikoista kuin kuukausista, vaikkakin Sissi on monta kertaa osoittanut olevansa varsinainen sitkeä Sissi. Tuskia Sissillä ei eläinlääkärin tulkinnan mukaan pitäisi olla.

Lisäys 19.09.2008 @ 18:30: Saatiin tulokset YES:sta, ja Sissin T4-arvo oli 15, eli on tullut rajojen sisään ( viitearvot 12-58 ). Lääkemäärä tiputetaan neljään tablettiin päivässä, ja soitellaan parin viikon päästä uudelleen ja konsultoidaan tilanteen kehittymisestä.

Toistaiseksi siis näyttää olosuhteisiin nähden hyvältä.

Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Sissi sydänultrassa

  1. Tuosta asperiinista tuli mieleen, että Lumikilla se ärsytti vatsaa melkoisesti ja eräänä aamuna sainkin slaagin, kun lumikki alkoi oksentaa verta. Säikäytti vallan pirusti, muttei sitten ollutkaan ”sen ihmeempää”. Jos meinaan sattuu käymään sama juttu, niin ei tarvitse vielä ajatella lopun tulleen…

    Sissille voimia!

  2. Jarno says:

    Sissille itseasiasssa annetaan disperiniä, 1/4 tabletti (50 mg) joka kolmas ilta, eli varsin pieni annostus.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.