Senioritarkistuksia

Veera

Veera, Kukka ja Aku kävivät tiistaina Vihtivetissä senioritarkastuksissa, missä kissat tarkistettiin perusteellisesti ja lisäksi otettiin kaikilta verikokeet. Kaikille kolmelle tuomittiin hammaskiven poisto seuraavan kuuden kuukauden sisällä.

Veera todettiin tarkistuksessa hoikaksi, painoa saisi tulla 300 grammaa lisää. Kukka puolestaan oli hoikahko ja aristi tutkittaessa oikeaa lonkkaansa. Tämä tarkoittaa röntgenkuvien ottamista hammashoidon yhteydessä. Varmuuden vuoksi Kukalle kirjoitettiin resepti Metacam kipulääkkeestä sen varalta jos lonkka alkaa aiheuttamaan tytölle kipuja. Aku sai komennuksen parinsadan gramman laihdutuskuurille.

Verikokeiden tuloksista muut saivat puhtaat paperit, mutta Veeralla todettiin hieman kohollaan olevat maksa-arvo (Alat) ja kilpirauhasarvo (T4). Tämä viittaa kilpirauhasen liikatoimintaan eli hypertyreoosiin, joka meille on jokseenkin tuttu sairaus Sissin sairastettua tautia viisi vuotta. Nykyään on myös mahdollisuus viedä kissa Tampereelle Vet4Cat klinikan radiojodihoitoon, mitä mahdollisuutta Sissin kanssa ei vielä ollut Suomessa.

Sissi on huonossa kunnossa

Sissi voi huonosti. Verikokeissa paljastui, että T4-arvo on taas pilviä hipovalla tasolla, eikä herra ole syönyt omatoimisesti viime torstain jälkeen muuta kuin Nurtriplussaa, jota ukko söisi vaikka koko tuubillisen jos vain saisi. Päätimme tänään käydä uudelleen Arkissa ottamassa röntgenkuvat Sissin keuhkoista. Kuvissa kaikki näytti olosuhteisiin nähden hyvältä, eli nestettä ei keuhkoissa juurikaan ollut. Eläinlääkäri epäili, että syömättömyys ja Sissin huono kunto johtunevat tuosta kilpirauhasen voimakkaasti nousseesta arvosta yhdistettynä sydämen huonoon tilaan. Sydäntä lääkäri ei voinut tälläkään kertaa kuunnella, koska Sissi kehräsi minkä kerkesi.

Päätimme vielä yrittää aloittamalla Tyrazol -lääkityksen uudelleen. Toivottavasti Sissin kunto kohoaa ennen viikonloppua. Totuus kuitenkin on, että nyt alkaa Sissin viimeiset hetket olemaan lähellä.