Sissi on huonossa kunnossa

Sissi voi huonosti. Verikokeissa paljastui, että T4-arvo on taas pilviä hipovalla tasolla, eikä herra ole syönyt omatoimisesti viime torstain jälkeen muuta kuin Nurtriplussaa, jota ukko söisi vaikka koko tuubillisen jos vain saisi. Päätimme tänään käydä uudelleen Arkissa ottamassa röntgenkuvat Sissin keuhkoista. Kuvissa kaikki näytti olosuhteisiin nähden hyvältä, eli nestettä ei keuhkoissa juurikaan ollut. Eläinlääkäri epäili, että syömättömyys ja Sissin huono kunto johtunevat tuosta kilpirauhasen voimakkaasti nousseesta arvosta yhdistettynä sydämen huonoon tilaan. Sydäntä lääkäri ei voinut tälläkään kertaa kuunnella, koska Sissi kehräsi minkä kerkesi.

Päätimme vielä yrittää aloittamalla Tyrazol -lääkityksen uudelleen. Toivottavasti Sissin kunto kohoaa ennen viikonloppua. Totuus kuitenkin on, että nyt alkaa Sissin viimeiset hetket olemaan lähellä.

Sissi kontrollikäynnillä Yliopistollisessa Eläinsairaalassa

Sissi

Sissi käväisi kontrollikäynnillä Yliopistollisessa Eläinsairaalassa. Ukko käyttäytyi hyvin esimerkillisesti, kuten aina, ja hämmästytti käytöksellään niin hoitajat kuin lääkäritkin. Kilpirauhashormonin lisäksi Sissiltä mitattiin verenpaine, jonka havaittiin olevan sen verran koholla, että Sissille määrättiin verenpainelääkitys. Samalla sovittiin, että Sissi kävisi sydänultrassa ja verenpaine mitattaisiin uudelleen tuon käynnin yhteydessä verenpainelääkityksen vaikutuksen varmistamiseksi.

Sissin sydänultra on nyt varattu tiistaille 16.9.2008.

Terveystietoa Sissistä ja Roopesta

Sissin tulokset tikkien poiston yhteydessä otetuista verikokeista tulivat, eivätkä uutiset olleet aivan parhaita mahdollisia. Sissillä on edelleen kilpirauhasen liikatoimintaa, mikä voi oikeastaan tarkoittaa kahta asiaa. Joko Sissillä on niin paljon kilpirauhaskudosta jäljellä (esimerkiksi rintaonteloissa), että ne puskevat hormoonia vieläkin liikaa, tai sitten arvot eivät vielä ole ehtineet laskea leikkauksen jälkeen.

Asian varmistamiseksi käymme kontrollissa jo ensi viikolla Arkissa ja kuukauden kuluttua Eläinsairaalassa.

Hyviä uutisia sen sijaan olivat tiedot siitä, ettei Sissillä ole vieläkään tullut kalsiumin vajausta, eikä merkkejä tulehduksista tai muista ylimääräisistä oireista ole. Sissi on piristynyt entisestään ja haluaa päivittäin ulkoilemaan eristyksistä.

Roope sen sijaan on jo hyvällä malliilla paranemisen suhteen. Ukko on saanut tehtyä tarpeensa normaalisti ja merkkejä sairaudesta ei juuri enää ole. Ukko haluaisi kovin jo pois eristyksistä, jossa olemme häntä pitäneet (viimepäivinä tosin vain yöt).