Pepi kipeä

Pepi

Käytiin Pepin kanssa Evidensia Finnoossa tutkimuksissa, kun Pepillä on jo pari viikkoa ollut nuha, ja nielu täynnä kuolaa eikä aiemmin Arkista saatu antibioottikuuri auttanut lainkaan. Nyt Pepiä tutkittiin hieman tarkemmalla kädellä röntgenkuvineen, ja huomiseksi varattiin aika hammaskiven poistolle sekä nielun tarkempaan tutkimiseen. Röntgenkuvissa näkyi keuhkoissa hieman tiivistymiä, joista ei osattu vielä sanoa ovatko ne iän tuomia vai mahdollisesti jotain muuta. Toivotaan, että huominen hammaspuhdistus saa kuolanerityksen kuriin, eikä sitä enää pääsisi nenään aiheuttamaan nuhaa.

Pepi hampilääkärissä

Huomasimme pari päivää sitten, että Pepin toinen alakulmahammas on vääntynyt sojottamaan eteenpäin. Hammas oli melkein irti, ja varmasti melko kipeä kissalle itselleen. Varasimme samantien ajan Eläinlääkäriasema Arkkiin hampaan poistoa varten, ja pääsimme eilen toimenpidettä suorittamaan. Toimenpidettä varten Pepi rauhoitettiin, ja koskapa edellisellä kerralla tyttö ei tahtonyt nukahtaa millään, annettiin ilmeisesti hieman suurempi annos rauhoitetta. Pepi simahtikin nopeasti, ja päästiin itse toimenpiteeseen.

Ensimmäinen ongelma tuli eteen siitä, kun Pepiltä ei tahtonut löytyä kunnon verisuonta etukäpälistä ei sitten millään. Lopulta lääkitys jouduttiin antamaan ihon alle suonen asemasta, kun suonta ei sitten millään löytynyt. Itse toimenpide saatiin sitten suoritettua ilman ongelmia, ja Pepi sai annoksen herätettä kotiin lähtiessä. Puhe oli, että Pepin pitäisi heräillä 10-15 minuutin sisällä, viimeistään puolessa tunnissa.

Pepi kuskattiin kotiin, ja tyttö senkun nukkui vaan. Parin tunnin odottelun jälkeen soitimme uudelleen Arkkiin, ja kyselimme ohjeita kun kisu ei vieläkään osoittanut mitään heräämisen merkkejä. Sovittiin, että pidämme kisun edelleen lämpimänä, ja koitamme hieman herätellä tyttöä. Kello alkoi lähestyä puoli kahdeksaa, ja Pepi jatkoi sikeää untaan. Soitimme Arkkiin uudelleen, ja päätimme yhteistuumin lähteä takaisin tarkistamaan tilanteen.

Matkalla Arkkiin Pepi sitten viimein alkoi osoittaa ensimmäisiä heräämisen merkkejä, mutta tämä tapahtui vasta kun olimme jo miltei Arkin pihalla. Kävimme sisällä saamassa toisen annoksen herätettä, ja nyt Pepi sitten viimein otti ja heräsi… Eikä tietenkään tykännyt tilanteestaan ei sitten vähääkään. Eläinlääkäri kävi vielä tarkistamassa tilanteen ennenkuin lähdimme kotimatkalle.

Kotimatkalla saimme ansaittua palautetta Pepiltä, joka ei tykännyt tilanteestaan yhtään. Mitään ongelmia ei matkan aikanakaan tullut, ja Pepi pääsi kotiin turvallisesti ja terveenä. Omistajat hieman säikähtäneinä tilanteesta. Syytä tällä ”ylinukkumiselle” ei oikein löytynyt. Ilmeisesti ensimmäinen saatu heräte ei sitten purrutkaan jostian syystä. Go figure.

Pepi hammaslääkärissä

Pepi käväisi viime viikon rokotuksen yhteydessä havaitun haljenneen hampaan poistossa Arkissa. Tyttö ei tahtonut nukahtaa aluksi millään ilveellä, ja heti toimenpiteen jälkeen tyttö olisi kovasti halunnut lähteä liikenteeseen. Toivon mukaan kivut jäivät hammaslääkärin roskikseen hampaan puolikkaan mukana.

Koko lauma rokotettavana

Tulevan Ruotsin matkan vuoksi pakolliset rokotukset ajoivat koko lauman kertarysäyksellä rokotettavaksi Eläinlääkäriasema Arkkiin. Vaikka matkassa oli viisi kissaa, ei varsinaisia ongelmia matkalla tullut. Normaalia maukumista sitäkin enemmän.

Pepillä havaittiin yksi rikkinäinen poskihammas, joka on varmasti melko kipeä. Pepi saikin heti ajan hampaan poistoon ensi viikon tiistaille.

Sissi on huonossa kunnossa

Sissi voi huonosti. Verikokeissa paljastui, että T4-arvo on taas pilviä hipovalla tasolla, eikä herra ole syönyt omatoimisesti viime torstain jälkeen muuta kuin Nurtriplussaa, jota ukko söisi vaikka koko tuubillisen jos vain saisi. Päätimme tänään käydä uudelleen Arkissa ottamassa röntgenkuvat Sissin keuhkoista. Kuvissa kaikki näytti olosuhteisiin nähden hyvältä, eli nestettä ei keuhkoissa juurikaan ollut. Eläinlääkäri epäili, että syömättömyys ja Sissin huono kunto johtunevat tuosta kilpirauhasen voimakkaasti nousseesta arvosta yhdistettynä sydämen huonoon tilaan. Sydäntä lääkäri ei voinut tälläkään kertaa kuunnella, koska Sissi kehräsi minkä kerkesi.

Päätimme vielä yrittää aloittamalla Tyrazol -lääkityksen uudelleen. Toivottavasti Sissin kunto kohoaa ennen viikonloppua. Totuus kuitenkin on, että nyt alkaa Sissin viimeiset hetket olemaan lähellä.