Veera säikäytti kunnolla

Veera

Heräsin tiistaiaamuna joskus ehkä yhden aikaan siihen, että Veera kävi jossain, tuli takaisin ja lähti hetkeä myöhemmin uudelleen jonnekin. Nousin ylös ja seurasin perässä. Veera kävi hiekkalaatikolla, mutta ei saanut tehtyä sinne mitään muutamaa pisaraa lukuun ottamatta. Jäin valvomaan Veeran kanssa työhuoneeseen, ja seurasin kun Veera kävi yrittämässä vessassa käyntiä vähän väliä. Vessakäynnit eivät rajoittuneet enää hiekkalaatikkoon, vaan Veera kävi yrittämässä missä milloinkin, välillä pissalla ja välillä kakalla. Kummatkin olivat vain nestettä kunnes sai tehtyä lattialle ehkä lusikallisen hyvin löysää ja tummaa kakkaa.

Herätin vaimonkin ja päädyimme soittamaan Espoon Eläinsairaalaan kysyäksemme pitääkö Veeran kanssa lähteä heti yöllä sinne. Neuvo oli, että koska pissaa ja kakkaat tulee ainakin vähän ulos, ei tarvitse yötä myöten ajaa sairaalaan vaan voimme mennä lääkäriin tiistaina päivällä.

Kahden aikaan Veera oksensi kaiken mitä oli maanantai-iltana syönyt. Oksennuksen seassa oli jonkin verran karvaa, mutta ei paljoa. Oksennuksen jälkeen Mira antoi Veeralle Miamor Vitaldrink makunestettä jota Veera joi.

Jatkoin Veeran kanssa valvomista ja Veera sai tehtyä kolmelta ja neljältä ehkä 1/4 normaalista pissa paakusta ja sai sen jälkeen nukuttua seitsemään. Otin itsekin parin tunnin tirsat ja lähdin töihin. Varasimme töistä ajan Lohjan Evidensiaan iltapäiväksi (ensimmäinen aika siellä ja ainoa lääkäriasema mihin saatiin aika samalle päivälle). Veera oli hyvin väsyneen oloinen.

Lohjalla Veeralta otettiin verinäytteet, tutkittiin virtsa ja Veeraa lääkittiin ja nesteytettiin heti siellä. Veeralla todettiin virtsatietulehdus ja saimme mukaan antibioottia ja Virtsanäyte lähti jatkotutkimuksiin ulkopuoliseen laboratorioon. Kotiin palattuamme Veera oli hyvin väsynyt, eikä tahtonut syödä ollenkaan.

Saimme keskiviikkona tietää, että Veeran virtsasta löytyi paljon bakteerikasvustoa, joten ei mikään ihme, että mummo oli kipeä. Keskiviikkona tyttö alkoi taas syödä vähän paremmin ja hilalleen palautui normaaliksi torstain ja perjantain aikana. Antibioottikuuri jatkuu vielä muutaman päivän. Toivotaan nyt, että tästäkin päästiin säikähdyksellä ja tyttö toipuu kunnolla.

Veera munuaiskontrollissa

Veera

Kävimme taas Veeran kanssa LiVetissä kontrolloimassa munuaisten vajaatoimintaa ja verenpainetta. Lisäksi tarkistettiin tarvitseeko lääkitykseen tehdä muutoksia. Muut lääkitykset jäivät ennalleen, mutta verenpaine oli noussut edellisestä kontrollista sen verran, että siihen tarkoitetun lääkkeen annostusta nostettiin. Veera voi edelleen suhteellisen hyvin, vaikka sen liikkuminen onkin jo vähän hankalaa. Tästä huolimatta rouva käy lähes päivittäin (näin kesällä) kissatarhassa nukkumassa pitkät päiväunet.

Veeralta otettiin käynnillä verinäytteet, joista havaittiin, että Veeralla on kohtalainen anemia joka on siis voimistunut edellisiin tutkimuksiin verrattuna. Munuaisarvot samalla tasolla kuin edellisissä tutkimuksissa. Todettiin lievä hypokalemia, jota hoidetaan nestemäisellä kaliumlisällä. Muut tutkitut arvot viiterajoissa.

Veeran selästä otettiin röntgenkuva, jossa todettiin huomattavat spondyloosimuutokset rintarangan alku- ja loppuosassa sekä lannerangan alkuosassa.

Lisäksi Veeralta tutkittiin pissanäyte, josta ei löytynyt mitään hälyttävää.

Veeralla aloitettiin myös Solensia-pistoshoito (pitkävaikutteinen kipulääke) nivelrikosta johtuvan kivun lievittämiseen.

Eragon sydänkontrollissa

Eragon

Kävimme uudeksi hovilääkäriksi muodostuneessa Livetissä kontrolloimassa Eragonin neljä vuotta sitten diagnosoitua sydänvikaa. Uutiset eivät olleet kovin hyviä, sillä Eragonin sydän on erittäin voimakkaasti laajentunut minkä vuoksi ennuste ei ole kovin hyvä. Tämä meillä toki on ollut tiedossakin, sillä samankaltainen ennuste saatiin jo vuosi sitten, eikä silloin samanlaisen kontrollin tehnyt eläinlääkäri ollut uskonut näkevänsä Eragonia enää uudelleen vaan kuikas sitten kävikään.

Ukko on päällepäin varsin hyväkuntoinen. Riehuu aika-ajoin Lempin kanssa niin että heikompia hirvittää. Välillä vauhtia on kuin kilparadalla eteenkin aamuriehan aikana tai perinteisesti keskellä yötä. Osallistuupa Eragon myös Veeran kiusaamiseen Lempin perässä. Aika näyttää kuinka kauan ukko jaksaa, mutta ainakin nauttii elämästään siihen asti.

Veeran tilanne

Veera


Veera on ehtinyt käydä taas pariinkin otteeseen kontrollissa Lohjan Pieneläinklinikalla, ja niistä ensimmäisellä huomattiin kaliumin puutos, josta johtuen Veeran liikkuminen on käynyt vaikeammaksi. Tähän lääkkeeksi saatu kaliumlisä on alkanut purra, mutta ei vielä tarpeeksi. Muut veriarvot ovat pysyneet ennallaan, joten Veeran lääkitys pidetään muuttumattomana. Seuraava kontrolli sitten huhtikuussa.

Veeralla pyyhkii hyvin

Veera


Kävimme Veeran kanssa Lohjan Pineläinklinikalla munuaiskontrollissa tarkistamassa miten lokakuussa aloitettu kotinesteytys on purrut. Nesteytämme Veeraa suunnilleen 100ml ihon alle joka toinen päivä. Nyt tutkimuksissa veriarvot olivat pysyneet ennallaan ja tyttö oli saanut 600g lisää painoa, mikä onkin erinomainen uutinen. Jatkamme nesteytystä samaan tahtiin ja seuraavan kerran kontrolloidaan tilannetta maaliskuussa 2022.