Veera munuaiskontrollissa

Veera

Kävimme taas Veeran kanssa LiVetissä kontrolloimassa munuaisten vajaatoimintaa ja verenpainetta. Lisäksi tarkistettiin tarvitseeko lääkitykseen tehdä muutoksia. Muut lääkitykset jäivät ennalleen, mutta verenpaine oli noussut edellisestä kontrollista sen verran, että siihen tarkoitetun lääkkeen annostusta nostettiin. Veera voi edelleen suhteellisen hyvin, vaikka sen liikkuminen onkin jo vähän hankalaa. Tästä huolimatta rouva käy lähes päivittäin (näin kesällä) kissatarhassa nukkumassa pitkät päiväunet.

Veeralta otettiin käynnillä verinäytteet, joista havaittiin, että Veeralla on kohtalainen anemia joka on siis voimistunut edellisiin tutkimuksiin verrattuna. Munuaisarvot samalla tasolla kuin edellisissä tutkimuksissa. Todettiin lievä hypokalemia, jota hoidetaan nestemäisellä kaliumlisällä. Muut tutkitut arvot viiterajoissa.

Veeran selästä otettiin röntgenkuva, jossa todettiin huomattavat spondyloosimuutokset rintarangan alku- ja loppuosassa sekä lannerangan alkuosassa.

Lisäksi Veeralta tutkittiin pissanäyte, josta ei löytynyt mitään hälyttävää.

Veeralla aloitettiin myös Solensia-pistoshoito (pitkävaikutteinen kipulääke) nivelrikosta johtuvan kivun lievittämiseen.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.