Veera munuaiskontrollissa

Veera

Kävimme taas Veeran kanssa LiVetissä kontrolloimassa munuaisten vajaatoimintaa ja verenpainetta. Lisäksi tarkistettiin tarvitseeko lääkitykseen tehdä muutoksia. Muut lääkitykset jäivät ennalleen, mutta verenpaine oli noussut edellisestä kontrollista sen verran, että siihen tarkoitetun lääkkeen annostusta nostettiin. Veera voi edelleen suhteellisen hyvin, vaikka sen liikkuminen onkin jo vähän hankalaa. Tästä huolimatta rouva käy lähes päivittäin (näin kesällä) kissatarhassa nukkumassa pitkät päiväunet.

Veeralta otettiin käynnillä verinäytteet, joista havaittiin, että Veeralla on kohtalainen anemia joka on siis voimistunut edellisiin tutkimuksiin verrattuna. Munuaisarvot samalla tasolla kuin edellisissä tutkimuksissa. Todettiin lievä hypokalemia, jota hoidetaan nestemäisellä kaliumlisällä. Muut tutkitut arvot viiterajoissa.

Veeran selästä otettiin röntgenkuva, jossa todettiin huomattavat spondyloosimuutokset rintarangan alku- ja loppuosassa sekä lannerangan alkuosassa.

Lisäksi Veeralta tutkittiin pissanäyte, josta ei löytynyt mitään hälyttävää.

Veeralla aloitettiin myös Solensia-pistoshoito (pitkävaikutteinen kipulääke) nivelrikosta johtuvan kivun lievittämiseen.

Eragon sydänkontrollissa

Eragon

Kävimme uudeksi hovilääkäriksi muodostuneessa Livetissä kontrolloimassa Eragonin neljä vuotta sitten diagnosoitua sydänvikaa. Uutiset eivät olleet kovin hyviä, sillä Eragonin sydän on erittäin voimakkaasti laajentunut minkä vuoksi ennuste ei ole kovin hyvä. Tämä meillä toki on ollut tiedossakin, sillä samankaltainen ennuste saatiin jo vuosi sitten, eikä silloin samanlaisen kontrollin tehnyt eläinlääkäri ollut uskonut näkevänsä Eragonia enää uudelleen vaan kuikas sitten kävikään.

Ukko on päällepäin varsin hyväkuntoinen. Riehuu aika-ajoin Lempin kanssa niin että heikompia hirvittää. Välillä vauhtia on kuin kilparadalla eteenkin aamuriehan aikana tai perinteisesti keskellä yötä. Osallistuupa Eragon myös Veeran kiusaamiseen Lempin perässä. Aika näyttää kuinka kauan ukko jaksaa, mutta ainakin nauttii elämästään siihen asti.

Eragon hammaslääkärissä

Eragon


Eragon pääsi tänään vihdoin ja viimein hammaslääkäriin LiVetiin. Hoitoa ei ole saatu tehtyä ukon sydänvaivojen vuoksi, mutta viimeisin lääke auttoi stabiloimaan tilannetta sen verran, että nyt lääkäri antoi luvan viedä Eragon hoidettavaksi. Hoidettavaa riittikin, sillä ukolta poistettiin kaikkiaan neljä hammasta hammaskiven lisäksi. Pureskeleminen on varmasti tehnyt kipeää, joten ei ihme, että ukko on ajoittain nirsoillut syömisen suhteen.

Veera hampilääkärissä

Veera

Veera pääsi viimein hammaslääkäriin ja paikka tietysti Espoossa sijaitseva LiVet. Hommasta tekee mielenkiintoisen se, että tänään oli tietysti kamalin ajokeli moneen vuoteen. No hampilääkärissä kaikki meni hyvin ja Veera sai kaluston kuntoon. Korjattavaa kyllä riittikin, mutta ikäisekseen Veeralla on purukalusto hyvässä kunnossa. Seuraavaksi sitten viedään viimein Eragon omaan operaatioonsa, joka on jo monta vuotta myöhässä.

Jatkossa on syytä muistaa pestä näiden otusten hampaat säännöllisesti, sillä sen verran ison loven tuo käynti budjettiin teki että hirvittää. Toivotaan, että se vähentää korjaustarpeita.