Matkalta

Itseasiassa saavuimme jo perjantaina ilta kymmeneltä, mutta ei sitten jostain syystä ole ollut tarvittavaa inspiraatiota kirjoitella mitään – enkä edes tiedä miksi.

Alkuvalmistelut aloitettiin hyvissä ajoin jo viikonloppuna (lue: sunnuntain ja maanantain välisenä yönä noin puolilta öin). Suunnitelmien mukaan lähdön piti tapahtua klo 10:00-12:00 välisenä aikana, ja matkaan päästiinkin kaupassa käynnin jälkeen noin puolilta päivin.

Ensin Lahteen

Otsakkeen mukaisesti ensimmäinen pysähdys tapahtui Lahdessa (sikäli kun kaikki kahvi- ja tupakkitauot jätetään mainitsematta) noin klo 14:00. Kohteeseen, eli Mustankallion hautausmaalle oli helppo suunnistaa ennen Lahtea löytyneen opasteen mukaisesti, ja reissu jatkuikin ongelmitta kohti seuraavaa etappia, Joensuuta.

Joensuu

Joensuuhun saapui varsin uupunut porukka noin klo 19:00. Autossa pelkkä istuminenkin on harvinaisen tylsää puuhaa vaikka maisemat ovatkin kauniit pitkin matkaa. Reittimme kulki Lahdesta Mikkelin ja Varkauden kautta Joensuuhun. Perillä mummi toivottikin meidät tätini kanssa tervetulleeksi ja istutti ensimmäiseksi illallis pöytään jossa nautittiin varsin erinomastia perunalaatikkoa. Loput illasta kuluikin mukavasti seurustellen ja telkkaria katsellen, ja nukkumaan mentiin hyvissä ajoin.

Sitten Lieksaan

Aamulla ensi töikseen tuli kiivettyä katolle lumia tiputtamaan. Varsin nastaa puuhaa kun on täysin erilaista kuin mihin on omissa hommissaan tottunut. Tukevan lounaan jälkeen suuntasimme nokan kohti Lieksaa, ja toisen tädin majapaikkaa. Lieksassa sitten vietimme tiistai illan rauhallisissa merkeissä ja lähdimme palaamaan takaisin Joensuuhun sankan lumipyryn keskellä ilta kahdeksalta.

Täytyy myöntää että pimeässä ja varsinkin sankassa lumipyryssä ajaminen ei ole yhtään kivaa… ei varsinkaan kun rekka ajaa vastaan ja hetkeen ei näe tietä lumelta.

Joensuussa taas

Iltamyöhällä tyydyimme taas lähinnä telkkarin katsomiseen ja painuimme nukkumaan puolilta öin. Aamulla olisi tarkoitus jatkaa lumitöitä ja sitten suunnat a nokka kohti Jyväskylää.

Joensuusta Jyväskylään

Matkaan päästiin suunnilleen kahden kieppeillä ja suuntana siis Jyväskylä. Ensin kuitenkin pistäydyttiin hautausmaalla putsaamassa ukin hautaa lumen alta esiin ja napsimaan pari valokuvaa muistoksi. Matkalla Jyväskylään kävimme kurkkaamassa Valamon luostaria ja Jyväskylään saavuimme sopivasti tuossa kello 18:00, jonka jälkeen asetuimme taloksi serkkuni opiskelijayksiöön. Kahdeksalta auennut ravintola mikäsenytolikaan oli loistava kohde josta noutaa pitsaa :) Pitsoja odotellessa pari huurteista maistui…

Särkisaloon, Perniöön ja lopulta Naantaliin

Aamun sarastuttua ja serkun poistuttua yliopistolle suuntasimme kohti Särkisaloa. Ensimmäinen pysähdys tapahtui kuitenkin sattumalta löytyneellä saunamuseolla, josta napsimme muistoksi pari valokuvaakin. Särkisalosta löytyi isän puolen isovanhemmat ja Perniöstä tämän sukuhaaran täti. Naantalista vastaavasti Miran vanhemmat, ja sinne saavuimme väsyneinä ilta kymmeneltä.

Kotiin

Naantalissa vietetyn päivän jälkeen piipahdimme vielä Miran kaverin luona Turussa ja suuntasimme sitten kotiin. Kotiin ehdimme ilta kymmeneksi, ja voi sitä riemua kun kisut näki pitkästä aikaa :)

Jo pelkkä kirjoittaminenkin muistuttaa väsyneestä mutta onnellisesta olosta kun viimein illalla pääsi omaan sänkyyn nukkumaan. Takana erittäin onnistunut joskin lyhytaikainen kierros sukulaisten luona.

Tagged . Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.