Kämpän metsästys

Kävimme Miran kanssa katsomassa paria asuntoa Vihdissä, josta olemme haaveilleet oman asunnon ostamista. Ensimmäinen kohde oli hyväkuntoinen omakotitalo kahden omakotitalon taloyhtiössä suhteellisen mukavalla sijainnilla vihdin ”keskuksen” läheisyydessä.

Tämä asunto oli oikeasti ”hyvä” kuntoinen, ja siihen olisi voinut muuttaa vaikka heti sisään. Muutama asia kohteesta jäi kuitenkin vaivaamaan, ja niiden selvittämiseksi tilatut paperit saapunevat postissa vasta loppuviikosta.

Toinen kohde jota kävimme katsomassa oli vastaavasti paritalo, jossa asunnon kunnoksi oli merkitty esitteeseen ”kohtalainen”. Mielestäni ”järkyttävä” olisi ollut enemmänkin aiheeliinen. Asunnon hinta toki oli edellistä kohdetta huomattavasti halvempi vaikka kohde seisoikin 8000m2 tontilla (josta siis asunnon mukana tulisi puolet hallintaan).

Kohde oli joko rakennettu hirveellä kiireellä tai sitten ihan tarkoituksella jätetty kesken. Suurin osa listoista puuttui ja yleisesti ottaen kaikki talon sisällä olevat työt oli tehty asenteella ”sinnepäin”. Lisäksi kun nykyinen omistaja oli asunnossa tupakoinut ei sitä vakavalla naamalla voinut oikein kiinnostunutta asuntoesittäjälle näytellä. Asuntoon kun pitäisi tehdä 50.000 euron remontti että siitä saisi edes asuttavan.

No, nyt ainakin nähtiin pari toisistaan merkittävästi eroavaa kohdetta. Toki hintaerokin oli melkoinen. Tekisi mieleni todeta kyllä, että lienee järkevämpää edelleenkin odottaa sitä lottovoittoa kuin sitä, että saataisiin kohtuu hintaan juuri sellainen asuto mitä ollaan ”etsimässä”.

Asuntoa emme siis varsinaisesti ole etsimässä toisin kuin heti voisi kuvitella. Kunhan katselemme markkinoita ja vertailemme eri hintaisia kohteita. Asunnon ostaminen tulee sitten ajankohtaiseksi vasta joskus tulevaisuudessa.

Tagged . Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.