Sissistä

En olekaan vähään aikaan kirjoittanut tänne mitään Sissin tilanteesta, joten pieni päivitys lienee paikallaan.

Sissin kilpirauhasarvot tippuivat taas alle minimirajan kun lääkitys nostettiin neljään tablettiin päivässä. Uusi ohje eläinlääkäriltä palautti lääkityksen takaisin kolmeen tablettiin päivässä, mutta nyt lääkettä annetaan tabletti kolmesti päivässä aikaisemman puolitoista tablettia aamuin illoin asemasta. Samassa rytäkässä selvisi, ettei Suomessa kaikesta huolimatta tehdä radiojodihoitoja ollenkaan, joten Sissin vaihtoehdoiksi palautuu jälleen kerran kilpirauhasen leikkaaminen.

Ongelma tilanteessa on se, että Sissin munuaisarvot (kreatiini) on koholla, eli ennen kuin voidaan edes harkita leikkausta pitää selvittää Sissin munuaisten tilanne. Mahdollisen leikkauksen jälkeen Sissi sitten saisi mahdollisesti lääkityksen kilpirauhasen vajaatoimintaan, mutta ymmärtääkseni tuo lääke on puhtaasti kilpirauhashormonia, joten se ei haittaisi elimistöä yhtä paljon kuin liikatoimintaan otettava lääke. Lääkityksen nosto ja arvojen ”aaltoilu” todennäköisesti johtuvat siitä, että Sissin elimistö kehittää immuniteettiä lääkettä vastaan ja ennen pitkää lääke ei enää pure ollenkaan. Siksi tuo leikkaus olisi suoritettava niin kauan kun Sissin arvot ovat hyväksyttävissä rajoissa.

Ongelmaton tuo leikkaus ei ole, sillä sitä ei kovinkaan monet eläinlääkärit ole tehneet. Mira soittaa tällä viikolla uudemman kerran tuonne yliopistolliseen pieneläinsairaalaan ja selvittää tarkemmin Sissin munuaisten tilannetta. Sen jälkeen sitten katsotaan miten leikkauksen suhteen edetään.

Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.