Kato käy ykkösessä?

Ennen kuin vanhaa kautta on edes saatu pakettiin, on muutaman joukkueen kohdalta sarjasta jättäytymishuhut jo käynnistetty. Virallisemmin poisjäännistään on ilmoittanut joensuulainen Lihamylly ja huhujen mukaan nurmijärveläinen SB-Pro olisi myös poistuvien listalla. Lisäksi huhuja on muistakin joukkueista, mutta jääköön ne toistaiseksi omaan arvoonsa.

Mistä tämä kato sitten johtuu? Yleensä selityksenä on raha. Pelaaminen Ykkösdivarissa on keskimäärin 3-4 kertaa kalliimpaa kuin kakkosessa. Tämä johtuu pitkälti suuremmasta pelimäärästä ja pidemmistä pelimatkoista, joihin uppoaa melkoisen suurikokoinen kärry oravan nahkoja. Lisäksi pärjätäkseen ykkösessä on joukkueen nostettava treenimäärää, mikä yleensä tarkoittaa suurempia salimaksuja. Kaiken kukkuraksi liitto rokottaa seuraa suuremmilla maksuilla ja tuomareillekin on kaivettava lompakosta enemmän seteleitä kuin ennen. Ettei homma jäisi vielä tähän, liitto vaatii entistä enemmän henkilökuntaa otteluihin jne.

Toivottavasti oma joukkue selviää tästäkin haasteesta ja pääsemme ensikaudella pelaamaan askeleen lähempänä salibandyeliittiä.

Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.