Syksyn harrastukset

Moni meistä vaipuu hienoiseen apatiaan, kun kesä vaihtuu vääjäämättömästi syksyksi, ilmat kylmenevät ja illat pimenevät sekä monet kesän harrastukset on säätilan vuoksi pakko jättää tauolla. Enää ei ole mahdollista retkeillä, pelata jalkapalloa tai grillata ulkoilmassa. Myöskään rannoille tai terasseille ei ole enää asiaa syksyn kylmyydessä. Monen kesällä harrastetun asian käyminen mahdottomaksi tietää usein sitä, että meidän on vaikeaa keksiä vapaa-ajalle mitään kunnollista tekemistä.

Sisäharrastukset

Sisätilat houkuttavat varsinkin sadekelillä ja onneksi nykyään tekniikka mahdollistaa kannettavan viihdekeskuksen meistä jokaiselle. Älypuhelimesta riittääkin viihdettä moneen tarpeeseen ja harva meistä ehtii kaikkea haluamaansa edes kokeilemaan. Nettikasinoiden toinen toistaan värikkäämmät ja mukaansa tempaavat kolikkopelit takaavat viihdettä tuntikausiksi ja siihen viihteeseen oman mausteensa tuo eri paikoissa tarjolla olevat bonuskoodit. Nykyään ei ole tarvetta myöskään odotella suosikkisarjansa näkemistä televisiosta aina viikkoa ja sen tv-ohjelmaoppaan näyttämää paikkaa, vaan eri suoratoistopalvelut antavat mahdollisuuden katsoa suosittuja sarjoja ja elokuvia juuri sillon, kun huvittaa tai aikaa on. Urheilun ystävät voivat seurata syksyisin käynnistyviä huippusarjoja, kuten Englannin Valioliigaa tai jääkiekon SM-liigaa omasta älylaitteestaan tai perinteisesti televisiosta.

Pelikonsoleiden pelit ovat erityisesti nuorison suosiossa, mutta enää ei ole minkäänlainen häpeä hiukan varttuneemmankaan viettää vapaa-aikaa niiden parissa. Varsinkin silloin, kun ulkona on huono keli ja omatuntokaan ei soimaa käyttää vaikka useita tunteja hittipelien parissa. Lauta– ja korttipelit eivät ehkä ole uusinta uutta, mutta hauska niitä on edelleenkin pelata hyvällä porukalla ja huonolla säällä ne kuuluvat vuodesta toiseen ajanvietteenä kärkipäähän, miksei myöskin muuten illanvietossa?

Ei sovi kuitenkaan unohtaa myöskään perinteisempiä harrastuksia, jotka voi mainiosti virvoittaa syksyn tullen mikäli ne kesällä ovat jääneet vähemmälle. Ruoanlaitosta pitävät voivat omassa keittiössäkin loihtia mitä maistuvampia paistoksia tai leipomuksia ja virkkaamisen ystävät voivat valmistaa vaikka koko suvulle talvea varten villasukat, myssyt ja kintaat. Kuntosalit ovat sisällä, joten sään valtias ei estä ketään pitämästä itseään hyvässä kunnossa. Painojen kalistelun lisäksi lenkkeilyn tai pyöräilynkin voi korvata tarvittaessa juoksumatolla ja kuntopyörällä.

Ulkoharrastukset

Lenkkeilystä puheen ollen, lenkkeily kuulaassa syysillassa ruskan upean väriloiston keskellä voi olla vähintään yhtä mainio kokemus kuin kesäisessä Suomessa lenkkeily. Sopivasti pukeutumalla ei kylmyyskään haittaa ja mikäli pakkaset eivät ole vielä iskeneet, ei liukkauskaan ole ongelma. Täsmälleen sama pätee pyöräilyyn, pyöräily on harrastuksena mahdollista pitkälle syksyyn. Mikäli juokseminen ei ole oma juttu, niin pelkkä rauhallinen kävely ja hiljentyminen syksyn upeuden edessä on kokemus sinänsä. Välillä voi vaikka pysähtyä kahvilaan nauttimaan kuuman kaakaon sekä nisun ja rupattelemaan kiireettömästi ystävien kanssa.

Tapahtumat

Syksy on tapahtumien kulta-aikaa, kesän tietyn tyyppiset tapahtumat eivät onnistu, mutta samalla elokuvateatterit, jäähallit ja perinteiset teatterit saavat väen taas liikkeelle. Moni ei kuumana kesäpäivänä halua viettää aikaa neljän seinän sisällä tapahtumassa, mutta syksyn viileydessä ne alkavat houkuttamaan aivan eri tavalla. Talven palloilusarjat alkavat ja myös elokuvateattereihin alkaa tulemaan uusia hittejä joulumarkkinoiden lähestyessä. Kesäteatteri on omana juttunaan suosittu, mutta kyllähän varsinaiset teatteritapahtumat syksyllä ja talvella ovat tunnelmaltaan huomattavasti hienompia ja mahtipontisempia.

Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.