Jalkapallon EM-kisa 2021 – jalkapallo huuma käy kuumana

Jalkapallon Euroopan mestaruuskisat vuosimallia 2021 on nyt jo polkaistu hyvää vauhtia käyntiin ja monta otteluakin ollaan tässä melkein viikossa keretty pelata. Kyseisessä jalkapallo turnauksessa tehdään suomalaista historiaa, nimittäin Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on ensi kertaa arvokisoissa mukana. Takana on jo ensimmäinen vaiherikas peli, jota monet suomalaiset fanit ja muutkin katsojat kerääntyivät lauantaina katsomaan. Tämä vivahteikas peli päättyi lopulta Suomen 1-0 voittoon Tanskasta. Tässä vielä kuitenkin pieni info-kertaus ja pläjäys mitä kaikkea juuri sinun pitää tietää tästä historiallisesta turnauksesta. Nappaa tästä itsellesi tärkeät päivämäärät ja infot talteen, nauti kisahuumasta ja kannustetaan yhdessä Huuhkajat niin pitkälle kuin mahdollista!

Milloin ja missä Suomi pelaa?

Suomi on tosiaan ensimmäisen ottelunsa jo kisoissa pelannut ja toinen ottelu on tiedossa tänään keskiviikkona 16.6 Venäjää vastaan Pietarissa, Venäjällä. Myös ottelu Belgiaa vastaan pelataan Pietarissa, tämä peli ottaa paikkansa maanantaina 21.6. Moni on myös innostunut veikkaamaan näiden pelien lopputuloksia, eikä mikään ihme, ovathan ne jännittävää katsottavaa ja minkään ottelun voittaja ei varmasti ole itsestään selvä. Pienenä vinkkinä siis, kannattaa katsoa täältä parhaat pelisivustot missä voit veikata voittajaa, joka toivottavasti on tietenkin Suomi tässä tilanteessa. Voit myös helposti veikata muiden lohkojen pelien tuloksia sekä voittajia. Pienellä veikkauksella saa peleistä vielä hieman jännittävämpiä, vaikka ei varmasti mistään peleistä kyllä jännitystä tule puuttumaan. Tässä kuitenkin vielä listattuna missä, milloin ja ketä vastaan Suomi vielä pelaa alkulohkossaan.

Suomen alkulohkon ottelut:
La 12.6. Tanska – Suomi kello 19.00 (Parken, Kööpenhamina)
Ke 16.6. Suomi – Venäjä kello 16.00 (Krestovsky, Pietari)
Ma 21.6. Suomi – Belgia kello 22.00 (Krestovsky, Pietari)

EM-kisojen lohkot

Kyseiset jalkapallon EM-kisat pitävät sisällään kuusi lohkoa, joista jokaisessa pelaa neljä eri maata. Joten kaikki maat pelaavat kolme ottelua alkulohkossaan. Suomi pelaa samassa lohkossa Fifa-ranking listan ykkössijaa pitävän Belgian kanssa. Venäjä löytyy listan sijalta 38 ja Tanska sijalta 10, jonka Suomi jo kuitenkin hienosti kukisti ensimmäisessä pelissään. Tässä vielä muut lohkot ja maat jotka niissä pelaavat;

A-lohko: Italia, Sveitsi, Turkki ja Wales
B-lohko: Belgia, Suomi, Tanska ja Venäjä
C-lohko: Hollanti, Itävalta, Ukraina ja Pohjois-Makedonia
D-lohko: Englanti, Kroatia, Tshekki ja Skotlanti
E-lohko: Espanja, Puola, Ruotsi ja Slovakia
F-lohko: Portugali, Ranska, Saksa ja Unkari

Miten Suomi voisi päästä jatkoon?

Varmasti alkulohkoista jatkoon pääsevät maat jotka sijoittuvat omassa lohkossaan kahden parhaan joukkoon. Tämän lisäksi neljä parasta lohkonsa kolmanneksi tullutta joukkuetta pääsee 16 maan neljännesvälieriin. On ennustettu, että Suomen mahdollisuudet jatkopaikkaan olisivat noin 25 prosentin luokkaa. Suomen kuitenkin voitettua Tanskan, on tämä mahdollisuus kieltämättä hieman noussut. Suomella on siis kaikki avaimet ja mahdollisuudet yllätykseen näissä kisoissa. Tanska-pelin jälkeen mikä vain voi olla Suomelle mahdollista ja jatkopaikka alkulohkosta näyttää jo hieman todennäköisemmältä.

Jokaisella maalla 26 on pelaajaa mukana joukkueessa

Tänä vuonna kisoihin on saanut valita mukaan 26 pelaajaa, eli tämä on kolme pelaajaa enemmän kuin normaalisti. Muutoksella on ollut tarkoitus vähentään pelaajien kuormitusta, sillä monet pelaajista ovat joutuneet pelaamaan kansallisissa sarjoissa tiiviissä tahdissa johtuen koronapandemiasta. Tämä tietysti myös auttaa joukkueita reagoimaan mahdollisiin koronatartuntoihin. Ottelukokoonpanoon voi kuitenkin edelleen valita vain 23 pelaajaa. Vaihtoja voi pelin aikana kuitenkin tehdä viisi kappaletta, totutun kolmen vaihdon sijaan.

Nämä päivämäärät kannattaa painaa mieleen

Jalkapallon EM-kisojen lohkovaihe pelataan 11-23.6 välisenä aikana. EM-kisojen pudotuspelit alkavat lauantaina 26.6 neljännesvälierillä, joita pelataan aina tiistaille 29.6 saakka. Puolivälieriä pelataan 2-3.7 ja välierät sittent aas 6-7.7. Finaali tullaan pelaamaan 11. Heinäkuuta klo 22.00 alkaen. Toivotaan, että saamme nauttia Suomen miesten maajoukkueen peleistä vielä pitkään alkulohkon vaiheen jälkeenkin.

Bookmark the permalink.

Haluatko sanoa jotain?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.