ADSL liittymän siirto

Joku ehkä muistilistasta huomasikin, Sonera ei tarjoa uuteen kotiimme ADSL liittymää ollenkaan. Jouduin siis valitsemaan jonkin toisen liittymän. Ennakkoon tiesin, että ainakin DNA ja Elisa niin tekevät, joten alunperin oletin valinnan olevan näistä kahdesta hyvin helppo.

Lisämausteeksi markkinoille tuli Nebula, joka yks kaks yllättäen alkoi tarjoamaan liittymää myös Muijalaan. Ainakin webhotelli puolella Nebula on erittäin laadukas ja hyvän maineen omaava yritys jonka ainoana huonona puolena voi pitää ADSL liittymien hintaa. Lisäksi Muijalaan Nebula ei olisi tarjonnut megaista linjaa nopeampaa vaihtoehtoa ollenkaan. Pitkän ja raastavan harkinnan jälkeen hinta voitti laadun ja päädyin tilaamaan Elisan 2048/512 liittymän uudeksi ADSL liittymäkseni. Aika näyttää onko päätös oikea.

Roope Premioriksi

Osallistuimme sunnuntaina Rurokin 52. & 53.
kansainvälinen rotukissanäyttelyyn
hyvällä menestyksellä. Roope sai kolmannen CAP sertifikaattinsa ja valmistui siten Premioriksi, Kukka nappasi pronssia pitkäkarvaisten kotikissojen luokassa ja Veera samaten pronssille lyhytkarvaisten kotikissojen luokassa. Veeran ansioiksi voidaan lisäksi lukea se, että Veera päihitti kaikki Laineen samassa luokassa kilpailleet (5?) kissaa joista löytyy esimerkiksi maailmannäyttely voittaja vuosimallia 2002 (ellen ihan väärin muista).

Näyttely itsessään oli järjestetty todella ala-arvoisesti. Ikävää todeta tälläistä oman yhdistyksemme näyttelystä mutta minkäs teet. Omalle kohdallemme tosin ei sattunut kuin muutamia järjestelykukkasia, mutta niitä näyttelyn aikana kyllä riitti. Esimerkiksi Veera oli näyttelyvahvistuksessa merkitty pitkäkarvaiseksi ja vaikka lähetimme järjestäjille asiasta palautetta, Veera oli edelleenkin merkitty pitkäkarvaiseksi näyttelyyn päästyämme. Mira kävi asiasta sihteeristössä ilmoittamassa, mutta asiaa ei järjestäjät saaneet korjattua ennenkuin vasta tuomarin puheille mennessämme. Onneksi Veera pääsi lopulta kilpailemaan oikeassa ryhmässään, olihan tuloskin hyvä.

Lisäksi Kukan ja Veeran häkkejä ei paikalta löytynyt, joten pistimme tyhjän häkin Roopen häkin viereen ja ilmoitimme asiasta järjestäjille. Kysyessäni näyttelypäälliköltä mahdollisuutta siirtää kaksi kotikissaa Siperiankissojen riviin, vastaus oli ”Siirrä vaan” eikä asia häntä sen enempää tuntunut kiinnostavan. On mahtanut olla aikamoinen painajainen avustajille jotka kissoja joutuvat näyttelyhäkeistä noutamaan mikäli häkit ovat suurelta osalta ”ihan missä sattuu”. Kiva varmaan käydä liki 700 häkkiä läpi yhtä kissaa etsiessään.

Yllättävää kyllä, pääsimme näyttelystä lähtemään jo 18:30, kun kuulemani mukaan esimerkiksi lauantaina näyttelyn päättyessä klo 19:00 oli paneeli vielä kesken. Järjestelykukkasia tuli kuultua näyttelypaikalla valehtelematta kymmeniä ellei jopa satoja, joten en niistä enempää jaksa tähän lähteä vuodattamaan, mutta sanalla sanoen: Olipahan perseestä koko järjestely!

Jos vaihtaisi yhdistyksen Rurokista esimerkiksi Kes-Kisiin…

Oilerssin Show

Toisin kuin ehdin hehkuttaa, Espoon Oilers päihitti kuin päihittikin Balrog Oilersin. Balrog meni ensimmäisessä erässä 4-0 johtoon, mutta toisessa erässä Espoo kuroi etumatkaa numeroihin 4-3. Kolmas erä olikin sitten varsin viihdyttävää salibandyä, kun ensin Espoo siirtyi 4-5 johtoon, tämän jälkeen Balrog tasoitti ja ohitti 6-5, Espoo tasoitti 6-6, Balrog meni 6-7 johtoon ja lopulta Espoo tuli tasoihin ja viime minuuteilla ohi 7-8 voittoon.

Suurimman huomion sai kuitenkin Balrogin maalivahti joka torjui palloja t-paidassa. Jäis varmaan allekirjoittaneelta tekemättä.

En itse päässyt sunnuntaina paikalle, mutta kuulin että Espoon Oilers otti ja voitti sitten koko kupin kukistamalla Tampereen Classicin numeroin 8-5.

Turnauksen aikana pojat pitivät yläkerran aulassa tutkaa ja tulihan sitä itsekin kokeiltua viimeikin tutkaan heittämistä. Varsin vaatimaton tulos 129 km/h ilman sen suurempia verryttelyjä tai venytyksiä lienee kuitenkin ihan kohtuullinen tulos kylmiltään heitettynä. Pitää ottaa asiakseen joskus testata heittämistä kunnon verryttelyllä/venyttelyllä.

Salibandyä mahan täydeltä

Tuleva viikonloppu on melko salibandy painotteinen, vaikka mahtuu viikonloppuun muutakin liikuntaa. Oman joukkueen treenit tänään, Gatorade turnaus alkaa huomenna ja jatkuu koko viikonlopun eikä unohtaa voi lauantaina juostavaa Helsinki City Marathon tapahtumaa, jonne allekirjoittanut on menossa juoksun sijaan järjestystä valvomaan.

Gatorade turnauksesta suurimmat odotukset kohdistuu öljymiesten kohtaamiseen kun Espoon Oilers saa turpiinsa Balrog Oilers:lta. Nähdtäväksi jää kuka turnauksen voittaa, mutta veikkaan Balrogia. Jokatapauksessa tiedossa on viihdyttävää salibandyä koko rahan (6e/päivä) edestä.