Allergiasta

Käväisin tänään lekurilla varmistamassa aiempaa diagnoosia. Lääkäri vahvisti, että kyseessä on hyvin suurella todennäköisyydellä vain tuo Amoxinin aiheuttama reaktio, ja määräsi siihen parempaa allergialääkettä (Aerius 5mg sekä Apolar 0,1% voidetta). Oireita voi tulla vielä viikko viimeisimmän Amoxinin jälkeen, joten sovitiin että perjantaina uudemman kerran lekruiin ellei oireet vieläkään ole poistuneet.

Rekisteriin merkintä penisiliini allergiasta.

Update @ 13:20: Noin kello 11:30 nautittu Aerius ei ainakaan vielä ole vaikuttanut millään tavalla. Kutina ja punotus ennallaan. Tanakele.

Update myöhemmin: Eipä vaikuttanut Aerius mitenkään oireisiin. Oli pakko ottaa Duacteja pahimpaan kutinaan. Turha lääke. Muistiin sekin.

Allerginen reaktio

Sain syömästäni antibiootista melko voimakkaan allergisen reaktion. Muistiin itselle: Ei enää Amoxin kuureja.

Kuuri itse alkoi jo tiistaina, mutta oireita ei ole tähän mennessä ollut. Osasyyllinen oireiden puuttumiseen saattaa olla Duact, jota olen myös syönyt kuurin ohella – tähän päivään asti. Oireiden ilmettyä ja soittettuani Terveysneuvontaan sain ohjeeksi keskeyttää kuuri oitis, ja ottaa Duactia allergiaoireiden lieventämiseen (muuta antihistamiinia kotona ei ole).

Oppia ikä kaikki, sano. Kiitokset jälleen Terveysneuvontaan, osaavat asiansa.