Veera vaisuna

Kaiken auto- ja salibandytohinan ohella kiinnitimme eilen huomiota siihen, että Veera oli kotiin tullessamme poikkeuksellisen vaisu. Ei tullut tavalliseen tapaansa morjestamaan kotiin saapuneita, eikä oikein tahtonut illan aikana tehdä mitään muuta kuin nukkua omassa lempipaikassaan.

Normaalisti Veera jutustelee varsin paljon kissaksi, mutta eilen ei edes silittely saanut aikaan minkään sortin verbaalista vastausta. Alkuillasta tyttö kyllä hyvin vaimeasti kehräsi, mutta normaaliin lähinnä polttomoottorilta kuullostavaan rutinaan verrattuna melkoisen vaisua sekin oli.

Ulkoilemassa Veera sentään jaksoi käydä, joskin sekin taisi olla lähinnä ulkoilmassa istuskelua.

Sama vaisu meininki jatkui myös tänä aamuna, eikä Veera innostunut edes aamiaiselle. Pitänee illalla soitella eläinlääkärille toimintaohjeiden saamiseksi. Toivotaan, ettei kyseessä ole mitään sen vakavempaa.

Update @ 16.12.2009 21:00: Veera on edelleen vaisu, eikä oikein tahdo tehdä muuta kuin käpertyä kerälle mahdollisimman hyvään piiloon. Yritimme päästä näyttämään Veeraa eläinlääkärille, mutta kaikki mahdolliset paikat olivat tältä illalta täynnä.
Kunnallinen eläinlääkäri neuvoi tarkkailemaan tilannetta aamuun.

Mittasimme Veeralta lämmöt, jotka olivat yli 40 astetta. Kun kissan normaali lämpö on 38,5 astetta, on Veeralla jo melkoisesti kuumetta. Voi olla, ettei tule nukuttua ensi yönä.

Update @ 17.12.2009 06:50: Kuume ei ole laskenut, joten aamu aloitetaan viemällä Veera Felinaan. Toivottavasti siellä on sen verran joustoa, että päästään sisään. Lisää päivän mittaan.

Update @ 17.12.2009 23:40: Veera pääsi sairaalasta kolmelta, ja voi jo paremmin. Ongelmien aiheuttajaksi todettiin haimatulehdus sekä Giardia infektio. Tarkoittaa koko lauman madotusta ja kodin desinfiointia. Veera sai sairaalasta mukaan antibiootit ja kipulääkityksen laastarina kylkeen, mikä tuo mukanaan kaulurin mistä neiti ei tykkää ollenkaan. Veera on nyt eristyksissä muusta laumasta ainakin sunnuntai-iltaan asti. Lisää potilaasta kun tilanne kehittyy.